Table of contents

Basic facts

Cast
Director
Show all films
Awards

Biography

Skådespelare (film- och tv-roller från 1991). Född i Helsingfors, Finland. I skolåren spelade han i musikgrupper men hade ingen större skådespelarerfarenhet när han fick huvudrollen som massmördare i Jan Troells mycket kontroversiella Il Capitano (1991). Detta föll så väl ut att han därefter förblivit i Sverige med en rad roller som ofta lite kufisk figur med stark brytning, bl.a. i mindre roller som i kortfilmen Blod & persikor (1993), som ryss i Hammarkullen (1997) och som en av kärnkraftsavfallsarbetarna i den framtidssurrealistiska...

Show full biography


Related

Biography

Skådespelare (film- och tv-roller från 1991). Född i Helsingfors, Finland.

I skolåren spelade han i musikgrupper men hade ingen större skådespelarerfarenhet när han fick huvudrollen som massmördare i Jan Troells mycket kontroversiella Il Capitano (1991). Detta föll så väl ut att han därefter förblivit i Sverige med en rad roller som ofta lite kufisk figur med stark brytning, bl.a. i mindre roller som i kortfilmen Blod & persikor (1993), som ryss i Hammarkullen (1997) och som en av kärnkraftsavfallsarbetarna i den framtidssurrealistiska serien Svenska slut (2002). En större roll hade han först som Bill Sykes i Dickenspastischen Olivia Twist (2002) och som en excentrisk städchef i tv-serien Stora Teatern (2002).

P O Qvist (2004)

Awards

Festival Award Brügge 1993 Il Capitano (bästa skådespelare)
Nominated for the Guldbagge Award Stockholm 1992 Best Actor in a Leading Role Il Capitano

Films

Soundtrack listing

Contact the editors

Are you missing some information about the movie or is something on this page incorrect? If so, we would really like to know about it. Write a few lines to us editors and we'll take a look at it.

What is it about?