Table of contents

Basic facts

Media (1)

Director
Screenplay
Show all films

Biography

Svensk regissör, manusförfattare. Född i Malmö.-Manuel Concha började i tonåren göra egna filmer som skickades runt till olika festivaler där många av filmerna fick pris. Studerade film under 2 år i Los Angeles och arbetade som regissör på en tv-kanal. På filmskolan var bland annat Oliver Stone, Christopher Nolan och Sidney Portier föreläsare. Från och med 2005 studerade han på regilinjen på Filmhögskolan i Göteborg men hoppade av efter några månader för att i stället långfilmsdebutera med filmen Mañana. Den blev uttagen till ett flertal...

Show full biography


Related

Biography

Svensk regissör, manusförfattare. Född i Malmö.

-

Manuel Concha började i tonåren göra egna filmer som skickades runt till olika festivaler där många av filmerna fick pris. Studerade film under 2 år i Los Angeles och arbetade som regissör på en tv-kanal. På filmskolan var bland annat Oliver Stone, Christopher Nolan och Sidney Portier föreläsare. Från och med 2005 studerade han på regilinjen på Filmhögskolan i Göteborg men hoppade av efter några månader för att i stället långfilmsdebutera med filmen Mañana. Den blev uttagen till ett flertal filmfestivaler runt om i världen och såldes till tv. Erhöll Sandrews filmstipendium för att skriva sin andra långfilm 2010. Regisserade tv-serien "Starke man" för SVT.
 

 

Films

Director
Screenplay
Producer
Director of Photography
Production Designer
Film Editor
Compilation
Associate Producer
Video Operator
Thanks to

Contact the editors

Are you missing some information about the movie or is something on this page incorrect? If so, we would really like to know about it. Write a few lines to us editors and we'll take a look at it.

What is it about?