Table of contents

Basic facts

Media (1)

Cast
Director
Show all films
Awards

Biography

Svensk skådespelare.-När Saga Becker slog igenom i Ester Martin Bergsmarks Nånting måste gå sönder (2014) var det även hennes debut på den vita duken. Efter att ha sett en annons i tidningen QX om att det söktes aktörer till filmen beslutade hon sig för att skicka iväg ett mail om att hon var intresserad av att provfilma. Trots Beckers obefintliga erfarenhet som skådespelare kände hon att hon som transperson hade mycket att bidra med till rollfiguren Sebastian, och det problematiska sökandet efter en...

Show full biography


Related

Biography

Svensk skådespelare.

-

När Saga Becker slog igenom i Ester Martin Bergsmarks Nånting måste gå sönder (2014) var det även hennes debut på den vita duken. Efter att ha sett en annons i tidningen QX om att det söktes aktörer till filmen beslutade hon sig för att skicka iväg ett mail om att hon var intresserad av att provfilma. Trots Beckers obefintliga erfarenhet som skådespelare kände hon att hon som transperson hade mycket att bidra med till rollfiguren Sebastian, och det problematiska sökandet efter en identitet som han går igenom. Provfilmningen gick bra och efter premiären hyllade den svenska kritikerkåren hennes gestaltning. För sin insats belönades hon även med en Guldbagge i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll, något som utgjorde milstolpe i svensk filmhistoria då det var första gången som en transperson mottog ett sådant pris.

Martin Ohlsson (2015)

Awards

The Guldbagge Award Stockholm 2015 Best Actress in a Leading Role Something Must Break

Films

Director
Screenplay
Cast
Make-up / Hair

Contact the editors

Are you missing some information about the movie or is something on this page incorrect? If so, we would really like to know about it. Write a few lines to us editors and we'll take a look at it.

What is it about?