Table of contents

Basic facts

Cast

Biography

Skådespelare (film- och tv-roller från 1989). Född Hans Kenneth Söderman i Finska församlingen, Stockholm.Han kommer från Rågsved i Stockholms södra förorter och var tonåren fotbollspelare i div III samt spelade med i ett punkband på ungdomsgården Oasen, som var en veritabel plantskola för den sortens musikband. Vid slutet av 1970-talet utbildade han sig vid Calle Flygares teaterskola och var därefter 1982 med och bildade Teater Galeasen. Där spelade han i några uppsättningar fram till 1985. Han blev först uppmärksammad i Ömheten (1989) som var hans...

Show full biography


Related

Biography

Skådespelare (film- och tv-roller från 1989). Född Hans Kenneth Söderman i Finska församlingen, Stockholm.

Han kommer från Rågsved i Stockholms södra förorter och var tonåren fotbollspelare i div III samt spelade med i ett punkband på ungdomsgården Oasen, som var en veritabel plantskola för den sortens musikband. Vid slutet av 1970-talet utbildade han sig vid Calle Flygares teaterskola och var därefter 1982 med och bildade Teater Galeasen. Där spelade han i några uppsättningar fram till 1985. Han blev först uppmärksammad i Ömheten (1989) som var hans första tv-roll och där han spelade partner till en AIDS-sjuk. Sedan medverkade han också i tv-serien Yasemin på flykt (1992). Sitt stora kändisskap fick han emellertid genom sin roll i Rederiet (1992-2002), där han var med från första början till dess slut som den känslomässigt komplicerade Tony som tidvis var en ganska stökig men mot slutet i grunden mer tragisk figur.

P O Qvist (2004)

Films

Contact the editors

Are you missing some information about the movie or is something on this page incorrect? If so, we would really like to know about it. Write a few lines to us editors and we'll take a look at it.

What is it about?