Table of contents

Basic facts

Biography

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1991). Född Ann-Sofie Rase i Östhammar, Uppland. Innan hon blev skådespelare arbetade hon i en rad olika yrken, bl.a. som utbildad dataprogrammerare. 1988-1991 genomgick hon Teaterhögskolan i Stockholm och var därefter vid Stockholms stadsteater i tre år. Samtidigt debuterade hon i huvudrollen i tv-filmen Till Julia (1991) och senare i en större roll som Hedvig de la Gardie i Macklean (1993). Hon har även medverkat vid Judiska teatern. Hon har gjort sig mest bemärkt genom en rad roller i tv som till synes...

Show full biography


Related

Biography

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1991). Född Ann-Sofie Rase i Östhammar, Uppland.

Innan hon blev skådespelare arbetade hon i en rad olika yrken, bl.a. som utbildad dataprogrammerare. 1988-1991 genomgick hon Teaterhögskolan i Stockholm och var därefter vid Stockholms stadsteater i tre år. Samtidigt debuterade hon i huvudrollen i tv-filmen Till Julia (1991) och senare i en större roll som Hedvig de la Gardie i Macklean (1993). Hon har även medverkat vid Judiska teatern. Hon har gjort sig mest bemärkt genom en rad roller i tv som till synes mjuka men i grunden bestämda karaktärer där det milda utseendet i någon mån bedrar. Sålunda har hon varit en nog så tuff kriminalpolis i serier som Jakten på en mördare (1999) och Sjätte dagen (2000-2001), läkare som sedermera avancerat till en bestämd men också sårbar chefsperson i serieomgångarna av OP:7 (1999 och 2002-2003) samt snipp klassmamma i 2003 års adventskalender Håkan Bråkan.

P O Qvist (2004)

Films

Contact the editors

Are you missing some information about the movie or is something on this page incorrect? If so, we would really like to know about it. Write a few lines to us editors and we'll take a look at it.

What is it about?