Table of contents

Basic facts

Cast
Director
Show all films
Awards

Biography

Regissör, manusförfattare, skådespelare. Född Nils Fredrik Lindström i Eskilstuna.-Fredrik Lindström växte upp i Eskilstuna och efter studier samt doktorerande i Uppsala slog han igenom i media som en av busringarna i P3:s klassiska humorprogram Hassan. Därefter har karriären gått i en hisnande fart och Lindström har setts i allt ifrån humorserier som Ingesson och Pentagon till program av mer folkbildande karaktär som Värsta språket och Världens modernaste land. Han har även varit flitigt engagerad som...

Show full biography


Related

Biography

Regissör, manusförfattare, skådespelare. Född Nils Fredrik Lindström i Eskilstuna.

-

Fredrik Lindström växte upp i Eskilstuna och efter studier samt doktorerande i Uppsala slog han igenom i media som en av busringarna i P3:s klassiska humorprogram Hassan. Därefter har karriären gått i en hisnande fart och Lindström har setts i allt ifrån humorserier som Ingesson och Pentagon till program av mer folkbildande karaktär som Värsta språket och Världens modernaste land. Han har även varit flitigt engagerad som manusförfattare inom TV och har bl.a. varit med och skrivit serier som C/O Segemyhr samt Detta har hänt. Efter att ha medverkat som statist i Adam & Eva (Hannes Holm & Måns Herngren, 1997) gjorde han sin filmdebut på allvar med komedin Vuxna människor (1999), en film som han såväl skrev och regisserade tillsammans med Felix Herngren samt spelade en av birollerna i. Vuxna människor fick ett relativt gott mottagande av kritikerna och Lindström belönades även med en Guldbaggenominering i kategorin bästa manus. Därefter skrev och regisserade Lindström Känd från TV (2001) för att sedan övergå till att fokusera på karriären inom TV samt sitt författarskap. De senaste åren har han bland annat kunnat ses som programledare för SVT:s succélångkörare På spåret tillsammans med sin gamla Hassan-parhäst Kristian Luuk.

Martin Ohlsson (2013)

Awards

Prize Malmö 2000 (Kvällspostens Edvard-pris som 1999 års främste svenske underhållare)
Nominated for the Guldbagge Award Stockholm 2000 Best Screenplay Vuxna människor

Films

Director
Screenplay
Idea
Film Editor
Cast

Contact the editors

Are you missing some information about the movie or is something on this page incorrect? If so, we would really like to know about it. Write a few lines to us editors and we'll take a look at it.

What is it about?