Table of contents

Basic facts

Media (1)

Alternative names
Cast
Singer

Biography

Svensk skådespelare (filmroller 1939-1994). Född Siv Gustava Eriksson i Oxelösund. Död i Onsala. -Siv Ericks far var frisörmästare och dessutom en flitig författare av amatörrevyer. Det var i en av hans lokalrevyer i Oxelösund som hon debuterade som blott åttaåring. När hon var sexton år började hon turnera med Martin Sterners och Folke Walders teatersällskap fram till 1938. Året efter kom hon till Vasateatern i Stockholm och förblev där till 1942. Efter ett längre uppehåll för barnledighet återkom hon till scenen på Scala 1951 och senare...

Show full biography


Related

Biography

Svensk skådespelare (filmroller 1939-1994). Född Siv Gustava Eriksson i Oxelösund. Död i Onsala.

-

Siv Ericks far var frisörmästare och dessutom en flitig författare av amatörrevyer. Det var i en av hans lokalrevyer i Oxelösund som hon debuterade som blott åttaåring. När hon var sexton år började hon turnera med Martin Sterners och Folke Walders teatersällskap fram till 1938. Året efter kom hon till Vasateatern i Stockholm och förblev där till 1942.

Efter ett längre uppehåll för barnledighet återkom hon till scenen på Scala 1951 och senare från 1953 till 1957 hos Kar de Mumma på Blanche i Stockholm. Under en längre tid, 1960-1972, var hon hos Gösta Bernhard på Liseberg i Göteborg och därefter åter på privatteatrar i Stockholm, mestadels Vasateatern.

Ericks förknippades mycket med sina revyframträdanden hos framför allt Kar de Mumma och Gösta Bernhard, där hon blev specialist på "fjompiga" överklassdamer framförda med sin karaktäristiska nasala och något forcerat höga röst. Man får emellertid inte glömma bort mer renodlade karaktärsroller i bl.a. TV-serien Hedebyborna (1978, 1980 och 1982).

P O Qvist (2004), redigerad 2011-11-02

Films

Cast

Soundtrack listing

Contact the editors

Are you missing some information about the movie or is something on this page incorrect? If so, we would really like to know about it. Write a few lines to us editors and we'll take a look at it.

What is it about?