Table of contents

Basic facts

Biography

Fotograf. Född Arne Gunnar Anders Karlsson i Bunge, Gotland.Arne Carlsson är uppvuxen på Fårö där Ingmar Bergman också arbetade och levde i många år. Första uppdraget som stillbildsfotograf för Bergman var Höstsonaten 1978 och det sista blev tv-inspelningen av Larmar och gör sig till 1997. Däremellan blev det både filmuppdrag och stillbildsfotografering. Det mest omfattande stillbildsuppdraget var arbetet med Fanny och Alexander. Sista uppdraget med Ingmar Bergman blev en bakomfilm om inspelningen av Saraband 2003. Arne Carlsson...

Show full biography


Related

Biography

Fotograf. Född Arne Gunnar Anders Karlsson i Bunge, Gotland.

Arne Carlsson är uppvuxen på Fårö där Ingmar Bergman också arbetade och levde i många år. Första uppdraget som stillbildsfotograf för Bergman var Höstsonaten 1978 och det sista blev tv-inspelningen av Larmar och gör sig till 1997. Däremellan blev det både filmuppdrag och stillbildsfotografering. Det mest omfattande stillbildsuppdraget var arbetet med Fanny och Alexander. Sista uppdraget med Ingmar Bergman blev en bakomfilm om inspelningen av Saraband 2003. Arne Carlsson filmade också den dokumentär om Bergman i tre delar som Marie Nyreröd/SVT producerade samma år.

Ulf Larsson (2008)

Films

Director
Director of Photography
Participant
Assistant Director
Assistant Unit Manager
Assistant
Still Photographer
Second Unit Director of Photography
Assistant Cameraman
Key Grip
Assistant Property Master
Driver
Boom Operator
Sound Assistant
Other Crew

    Contact the editors

    Are you missing some information about the movie or is something on this page incorrect? If so, we would really like to know about it. Write a few lines to us editors and we'll take a look at it.

    What is it about?