Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel Änglagård
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1992-02-21

Medverkande

Helena Bergström
Fanny Zander

Sven Wollter
Axel Flogfält

Reine Brynolfsson
Henning Collmer, präst

Ernst Günther
Gottfrid Pettersson

Viveka Seldahl
Rut Flogfält, Axels fru

Visa alla medverkande

Handling

Fanny sjunger en tysk version av Jules Sylvains "Säg det i toner" på en nattklubb i Berlin. Vi ser interiörer från Änglagård, ett stort gammalt gods med omfattande skogsägor utanför...

Visa hela handlingen

Press

För ovanlighetens skull när det gäller svensk film var recensenterna fullständigt överens med publiken när de strödde lovord över Colin Nutleys tredje svenska långfilm. Ämnet om...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Samproduktionstitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel
Distributionstitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionsledare
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Stuntregi
Scripta
Verkställande producent
Inspelningsledare
Produktionsassistent
Produktionsekonom
Pressinformation
Stillbildsfoto
Fotoassistent
Elektriker
Elassistent
Passare
Ljussättare
Negativklippning
Musikkonsult
Rekvisita
Attributör
Kostymör
Maskör
Kostymassistent
Stunt
Klippassistent
Ljudläggning
Synkläggning
Mixning
Övrig medarbetare
Tack till

Medverkande

Helena Bergström Fanny Zander
Rikard Wolff Zac
Sven Wollter Axel Flogfält
Reine Brynolfsson Henning Collmer, präst
Ernst Günther Gottfrid Pettersson
Viveka Seldahl Rut Flogfält, Axels fru
Per Oscarsson Erik Zander, Fannys morfar
Tord Peterson Ivar Pettersson, Gottfrids bror
Ing-Marie Carlsson Eva Ågren, Axels brorsdotter, ICA-föreståndare
Jan Mybrand Per-Ove Ågren, hennes bror
Peter Andersson Ragnar Zetterberg, adovkat
Jakob Eklund Mårten Flogfält, Axel och Ruts son
Görel Crona Anna-Lisa Zetterberg, hans fru
Gabriella Boris Vendela Flogfält, Axel och Ruts dotter
Johannes Brost en av Fanny och Zacs vänner
Carl-Einar Häckner en av Fanny och Zacs vänner
Kim Åström en av Fanny och Zacs vänner
Kaj Nuora en av Fanny och Zacs vänner
Göran Martling en av Fanny och Zacs vänner
Tomas Schwabe en av Fanny och Zacs vänner
Norman Charles en av Fanny och Zacs vänner
Tabo Motsieola en av Fanny och Zacs vänner
Kitty Castillo en av Fanny och Zacs vänner
Alice Braun en av Fanny och Zacs vänner
Scotty Preston en av Fanny och Zacs vänner
Jerk Rysjö en av Fanny och Zacs vänner
Annika Knutsson en av Fanny och Zacs vänner

Bolag

Handling

Fanny sjunger en tysk version av Jules Sylvains "Säg det i toner" på en nattklubb i Berlin. Vi ser interiörer från Änglagård, ett stort gammalt gods med omfattande skogsägor utanför byn Yxared någonstans i trakterna av Ulricehamn i Västergötland. Erik Zander, ägare till Änglagård och morfar till Fanny, skriver på sitt testamente, som han sedan lämnar till sin advokat, Ragnar Zetterberg, inne i byn.

Byns invånare lever sitt sedvanliga stilla liv. I kyrkan flirtar byprästen Henning Collmert blygt med Rut Flogfält, hustru till byns starke man, skogsbonden och sågverksägaren Axel Flogfält. Axel själv är ute och jagar med sonen Mårten. Längtansfullt talar Axel om den dag Erik dör och han kan köpa upp dennes eftertraktade skog på försäljning av Allmänna Arvsfonden, eftersom det inte tycks finnas några arvingar. Erik själv tycks också ha döden i tankarna, då han efter besöket hos advokaten beställer gravplats av prästen. Per-Ove i ICA-affären sitter som vanligt och tittar på porrfilmer i lagret bakom butiken, medan Mårten, som smitit från jakten, har ett av sina älskogsmöten med Per-Oves syster Eva i en jeep i skogen.

Axel får syn på en kanin och höjer sin bössa, men träffar i stället vindrutan på prästens bil ute på byvägen. Bilen sladdar runt och råkar köra på Erik, som är på väg hem till Änglagård. Erik dör. På begravningen försöker Axel diskutera den förväntade auktionen på Änglagård med Ragnar, som också är hans advokat, men denne svarar undvikande. Strax därefter anländer Fanny och Zac i svarta skinnkläder till begravningen.

Då Fanny går in i kyrkan och stegar fram till första bänkraden, stannar ceremonin upp ett ögonblick, och då hon satt sig börjar bybornas viskningar i bänkraderna. Vid begravningskaffet har nyheten om Eriks dotterdotter spridit sig bland byns kvinnor. Alla förundras och förfasas över hennes utmanande klädsel.

Fanny och Zac flyttar in på Änglagård. Ledsen berättar Fanny att hon aldrig såg sin morfar och förundras över att han aldrig hörde av sig tidigare.

Senare, på väg att handla i ICA-affären, får Fanny ögonen på Gottfrid, som tillsammans med brodern Ivar har ett hus mitt i byn och som iakttar allt som händer runtikring. Hon bjuder in bägge bröderna på eftermiddagskaffe. Överraskad tackar Gottfrid ja. När han stängt dörren blir han åthutad av Ivar, men denne går till slut också med på att följa med till Änglagård om Gottfrid lovar att inte yppa någonting om hans förhållande med Eriks dotter Alice, Fannys mor.

För Zac berättar Fanny att hon funderar över att sälja Änglagård och i stället köpa ett hus i Milano, där de bägge på var sitt håll haft en kärlekshistoria en gång i tiden. Men då Axel kommer och lägger ett bud på ägorna ändrar Fanny sig. Hon vill inte längre sälja, och hon vill framför allt inte sälja till Axel.

Senare på eftermiddagen kommer Gottfrid och Ivar. Det blir mycket prat om gamla tider då byn var mycket större och man hade en ungdomsförening som arrangerade många fester. Gottfrid berättar att Alice sjöng vackert - ofta i kyrkan men även på fester - och Fanny säger att hennes mamma fortsatte sin sångkarriär som nattklubbsartist i Berlin och att hon dog då Fanny bara var elva år gammal. Fanny växte sedan upp med Zac, vars mamma arbetat ihop med Alice.

Rasande kommer Axel hem till Ragnar och skäller ut denne för att ha avslöjat Änglagårds verkliga värde för Fanny. Han beordrar Ragnar, som ju även är hans egen advokat, att omedelbart få till stånd en affärsuppgörelse med Fanny annars kommer han att underrätta polisen om en del olagligheter i advokatverksamheten.

Samtidigt på Änglagård förbluffas Gottfrid och Ivar över Fannys och Zacs berättelser om karriärerna som kabaréartister, och särskilt när Zac beskriver sitt drag show-nummer. Uppeldad berättar Gottfrid sedan allt vidare för Eva i ICA-handeln, men hon visar bara förakt.

För att renovera Änglagård söker Fanny upp Axel, men han hittar på en förevändning för att inte hjälpa henne. Mårten, som blivit lite förälskad i Fanny och hört samtalet, erbjuder i stället sina tjänster som hantverkare. Rut sätter dock snabbt stopp för Mårtens arbeten genom att förbjuda honom att gå upp till Änglagård, där hon påstår att Fanny och Zac mest ägnar sig åt att knarka. Orolig övertalar hon prästen att gå till gården för att försöka snoka efter vad de egentligen gör, men väl där avslöjar han sitt uppdrag.

Fanny blir trött på allt prat. Hämndlysten på bymentaliteten bjuder hon och Zac in några av sina vänner. Och på bygden surrar snart vilda rykten om sup-, knark- och sexorgier på Änglagård.

Ryktena späs på då Ragnar kommer för att å Axels vägnar förhandla om köp av gårdens skogsmarker. Inbjuden på festen får han höra gästerna skämtsamt planera för att öppna nattklubb eller bordell i huset. I byn tas detta prat på fullaste allvar. Han misslyckas dock med att få Fanny att intressera sig för att sälja skogen till Axel och får därför sparken som Axels revisor.

Snart kommer en samling snörpmunnade damer med Rut och Eva i spetsen upp från byn för att gå till räfst och rättarting med allt det hemska de tror utspelar sig i deras närhet. Rut för talan och far ut i osammanhängande attacker mot Fannys gäster, som beskylls för att vara perversa knarkare från utlandet som sår osämja i grannskapet. Men Fanny bara skrattar när de cyklar iväg mot byn igen.

Vid högmässan försöker prästen gjuta olja på vågorna. Han talar om kärleken till nästan såsom den praktiserades av Jesus, och med tydlig adress till bybefolkningen talar han passionerat om vikten av att bryta rädslan för det okända, det nya, det främmande. Han avbryts då Axel i protest går därifrån följd av de flesta andra i byn. På jakt ute i skogen talar kusinerna Per-Ove och Mårten också om Änglagård. Mårten är trött på inskränktheten i byn och vill ut i världen, men Per-Ove har inspirerats av Ruts glödande hat och säger sig till och med vilja skjuta ihjäl Zac.

Prästen har inte gett upp tankarna på en försoning i byn. Han lyckas efter viss möda övertala byborna att komma till kyrkan för att äta och avnjuta en kabaré arrangerad av Fanny och Zac med vänner.

Under kabarén åker Per-Ove iväg för att förverkliga Ruts önskan om att se Änglagård brinna. Mårten, som följt med i bilen ovetande om Per-Oves planer, blir bestört då denne avslöjar vad han tänker göra. Men när Per-Ove stannar bilen häller Mårten snabbt ut bensinen på en åker. Per-Ove upptäcker vad som händer. Slagsmål utbryter och bensinen råkar antändas. Elden sprider sig snabbt över fälten och de bägge smiter hem till Axels gård.

Tvärtemot vad Per-Ove trott blir inte Axel och Rut glada över hans handlingskraft. Axel undrar oroligt om Per-Ove egentligen är mentalt frisk. Framemot morgonkvisten hittar Axel sin hustru vid köksbordet med ett brev adresserat till honom från Alice. Av brevet framgår att det är han som är far till Fanny och att Alice åkte bort när hon blev gravid för att inte skada Axels äktenskap med Rut.

Under tiden har Fanny och Zac bestämt sig för att åter dra ut på turné. Vid den sista högmässan före avfärden hedrar prästen Alices minne genom att uppmana församlingen att sjunga hennes favoritpsalm: "I denna ljuva sommartid". Efteråt försöker Axel lite tafatt berätta om sitt förhållande med Alice, men Fanny har redan fått läsa brevet av Rut. De kommer överens om ett pris för Änglagårds skogsmark. Fanny behåller själva gården, och hon lovar att ingenting säga om faderskapet.

Gottfrid och Ivar får ansvaret för att hålla ett öga på huset medan Fanny och Zac är borta. De lovar att ses till jul igen på Änglagård. När Fanny och Zac åkt säger Ivar att han talat med Fanny om att han varit tillsammans med Alice. Båda bröderna är eniga om att Ivar måste vara Fannys far.

På den grusbelagda byvägen åker Fanny och Zac ut i ett prunkande sensommarlandskap.

Censur / granskning

Censurnummer 131223
Datum 1992-01-30
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Originallängd 3487 meter
Kommentar Aktlängder: 515-431-591-524-402-502-522 m.


Tekniska fakta

Bildformat Vidfilm
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Stereo
Färgtyp Färg
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 3487 meter
Längd i minuter 127 min
Akter 7 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

För ovanlighetens skull när det gäller svensk film var recensenterna fullständigt överens med publiken när de strödde lovord över Colin Nutleys tredje svenska långfilm. Ämnet om främlingsfientlighet var angeläget, Jens Fischers foto berömdes och flera kritiker berättade utförligt om sina favoritscener. Alla skådespelarna fick goda omdömen, men porträtten av bröderna Gottfrid (Ernst Günther) och Ivar (Tord Peterson) tycks ha gjort det starkaste intrycket.

Hanserik Hjertén, DN: "Man kan till och med tycka att storyn med flickan som blir miljonärska och hittar en far påminner om gamla töntiga svenska lustspelstraditioner, och att Änglagård plötsligt låter som en omdöpning av Pensionat Paradiset . Det hindrar inte att Nutley åstadkommit en i stort sett mycket njutbar film. Svensk sommar med kohagar och insektssurr fångar han med artistiskt handlag, och även om det smyger sig in schabloner i personteckningen så uppvisar han en utomordentlig känsla för våra inhemska tafattheter.

Det älskansvärda mötet mellan Helena Bergströms och Rikard Wolffs främmande fåglar och Ernst Günthers och Tord Petersons bofasta brödrapar, där två världar kolliderar i ett obetalbart minspel, blir en klassiker. Änglagård är resultatet av Nutleys senaste upptäcktsfärder i det svenska folkkynnet. Hur mycket han känner igen må vara osagt. Men han tycks ha förlorat sitt hjärta till frimodigheten och blygsamheten när de samsas med varandra i den svenska avkroken. Det är framför allt den upptäckten som gör Änglagård till en storartat kärleksfull komedi. Eftersom dylikt är en bristvara på repertoaren känns den som en oumbärlighet."

Petter Karlsson, Expr: "Historien om den unga aktrisen (Bergström) som tar över en gammal släktgård till förtret för byns tunge man (Wollter), är en underhållande skröna, som saknar riktig dramatisk udd men lever på sina sympatiska karaktärer, sin fina ton och sitt känsliga foto. Nutleys metod - att låta aktörerna improvisera fram dialogen framför kameran - är inte ofarlig; det märks inte minst i den lätt överspelade finalen. Men det finns ögonblick när han lockar fram några av de bästa skådespelarprestationer som setts på svensk film på senare år.

Bergströms varietéartist, som bjuder gubbarna på likör och hotar med att förvandla släktgården till bordell, har en gåpåaraktig charm. Wolff är kobra och nallebjörn i ett; en Harley-Davidson-åkande svartklädd yngling med febrig närvaro och tvivelaktig sexuell hemvist. Wollter bär sin hatt och fiberpälsjacka med självklar pondus. Jag måste också nämna Brynolfssons schlagertokige präst och nya fyndet Jakob Eklund i rollen som hemmason, med traktorkeps och prilla under läppen.

Men kvartetten får ursäkta. Änglagård är framför allt Ernst Günthers film. Skägglös, småleende, med gräll slips, undertröja och hängslena på trekvart klafsar han runt som en mannekäng för Myrorna och stjäl varje scen han medverkar i. Vem hade trott att han skulle bli vårt nya komikerfynd?"

Annika Gustafsson, SDS: "Det är roligt att för en gångs skull skriva positivt om en svensk komedi! Visserligen heter regissören Colin Nutley och kommer ursprungligen från England men han har en skarp och öm blick för det specifika i vårt samhälle. Förmodligen besitter Nutley en nödvändig distans som gör att hans skildring av svenskt landsbygdsliv aldrig blir krampaktig. Redan i sin förra film, BlackJack, hade han hittat det rätta tonfallet. Det blir ännu tydligare i Änglagård.

I eftertexterna får skådespelarna kredit för sina insatser på manussidan. Dialogerna har i stor utsträckning improviserats fram och Reine Brynolfssons moderne präst, Sven Wollters auktoritäre, penninghungrige storbonde, Viveka Seldahls fördomsfulla och skvallriga fru och inte minst Ernst Günthers och Tord Petersons ensamboende, lätt förtryckta men gudasnälla bröder hör till det roligaste och bästa man för närvarande kan se på bio. Det är svensk skådespelarkonst av bästa sort. Några longörer i replikskiften uppstår aldrig. (-)

Änglagård är inte bara en träffande skildring av livet på landet i 90-talets början. Filmen har också ett budskap som gör den ännu mer aktuell i dag än då den spelades in i somras. Fanny och Zac kommer nämligen likt svarta, främmande fåglar rakt in i det som på ytan verkar vara rena idyllen. De provocerar den fasta befolkningen, eller åtminstone delar av den, och Colin Nutley gör sitt bästa för att främja förmågan till tolerans och förståelse. Egentligen hade det räckt om filmen stannat vid att enbart låta Fanny och Zac vara föremål för de skvallriga kafferepstanternas hat. Nutley spär tyvärr på och låter byn invaderas av diverse lösa artister utan att nå den eftersökta effekten Inget fördjupas eller utvecklas ur det.

Jag har redan, i en rapport från Göteborgs filmfestival, påpekat att filmen är orytmisk. Det gäller inte i de enskilda scenerna utan snarare mellan dem. Övergångarna känns ibland konstruerade. Kanske orsaken ligger i att Änglagård också kommer som serie i TV."

Inspelning

Lönnarps säteri Ulricehamns-trakten Sverige

Visningar

Sverigepremiär 1992-02-21 DownTown 4 Göteborg Sverige 127 min
1992-02-21 Göta Göteborg Sverige 127 min
1992-02-21 Camera Malmö Sverige 127 min
1992-02-21 BioPalatset Stockholm Sverige 127 min
1992-02-21 Ringside Stockholm Sverige 127 min
1992-02-21 Saga Stockholm Sverige 127 min (samt ytterligare 16 platser)
TV-visning 1997-12-24 SVT2 Sverige 122 min
2004-12-24 SVT1 Sverige 122 min
Dvd-release 2005-03-16 Sverige
2004-02-04 Sverige
2011-05-25 Sverige (ingår i boxen Änglagård trilogi)
TV-visning 2018-12-24 SVT1 Sverige
2019-12-29 SVT1 Sverige
2020-01-04 SVT2 Sverige
2020-05-15 SVT1 Sverige

Musikstycken

Originaltitel Säg det i toner
Kompositör Jules Sylvain (1929)
Textförfattare Karl-Ewert (1929)
Sångare Helena Bergström (på tyska "Sag es in Tonen")
Rikard Wolff


Originaltitel Warum
Kompositör P. Lesso-Valerio
Textförfattare Bruno Balz


Originaltitel Mamma Mia
Av Stig Anderson (1975)
Björn Ulvaeus (1975)
Benny Andersson (1975)
Framförs av ABBA


Originaltitel Geh aus, mein Herz, und suche Freud
Kompositör Nathan Söderblom (1916)
Textförfattare Christoffer Olofsson Angeldorff (svensk text 1855)
Paul Gerhardt (tysk text 1653)
Joachim von Düben (svensk text 1725)
Britt G. Hallqvist (svensk text 1980)
Sångare kör


Originaltitel En stilla flirt
Kompositör Jules Sylvain (1933)
Textförfattare Gösta Stevens (1933)
Edith Øberg (norsk text 1933)
Sångare Reine Brynolfsson


Originaltitel Den blomstertid nu kommer
Textförfattare Israel Kolmodin (1694)
Johan Olof Wallin (1819)
Britt G. Hallqvist (1979)
Sångare Ernst Günther
kör


Originaltitel Jänta å ja'
Textförfattare Fredrek på Rannsätt (1840)
Sångare kör


Originaltitel Räkna de lyckliga stunderna blott
Kompositör Jules Sylvain (1944)
Textförfattare Karl-Ewert (1944)
Sångare Reine Brynolfsson


Originaltitel För alltid din
Kompositör Peter Grundström (1990)
Textförfattare Peter Grundström (1990)
Orkester Thor Görans


Originaltitel Chiquitita
Av Björn Ulvaeus (1979)
Benny Andersson (1979)
Framförs av ABBA


Originaltitel Fernando
Kompositör Stig Anderson (1976)
Björn Ulvaeus (1976)
Benny Andersson (1976)
Textförfattare Stig Anderson (1976)
Björn Ulvaeus (1976)
Benny Andersson (1976)
Framförs av ABBA


Originaltitel Mister Kelly
Kompositör Owe Thörnqvist (1962)
Textförfattare Owe Thörnqvist (1962)
Sångare Monica Zetterlund


Originaltitel Auld Lang Syne
Textförfattare Robert Burns (dock ej första strofen)


Originaltitel Inventioner och sinfonior, tangentinstrument. Invention, nr 13, BWV 799, a-moll
Kompositör Johann Sebastian Bach (1723)


Originaltitel Inventioner och sinfonior, tangentinstrument. Invention, nr 14, BWV 800, B-dur
Kompositör Johann Sebastian Bach (1723)


Originaltitel Där rosor aldrig dör/Till en stad jag är på vandring
Kompositör Jack Osborn (1942)
Elsie Osborn (1942)
James C. Miller (1942)
Textförfattare Jack Osborn (engelsk text 1942)
Elsie Osborn (engelsk text 1942)
Donald Bergagård (svensk text)
James C. Miller (engelsk text 1942)


Originaltitel Änglagård
Kompositör Björn Isfält (1992)


Utmärkelser

Pris Stockholm 1993 (SVF:s årets bästa svenska hyrvideo)
Guldbagge Stockholm 1993 Bästa regi Colin Nutley
Stockholm 1993 Kreativa insatser Ernst Günther (för bl.a. rollen i Änglagård)
Guldbaggenominerad Stockholm 1993 Bästa manuskript Colin Nutley
Stockholm 1993 Bästa skådespelerska Helena Bergström
Stockholm 1993 Bästa foto Jens Fischer
Pris Stockholm 1993 Tord Peterson (årets filmpar 1992, t.m. Ernst Günther - enl. Filmpublicisterna)
Stockholm 1993 Ernst Günther (årets filmpar 1992, t.m. Tord Peterson - enl.Filmpublicisterna)
Guldbagge Stockholm 1993 Bästa film
Festivalpris Rouen 1993 (publikpris)
Rouen 1993 (delat presspris)
Lübecker Filmlinse Lûbeck 1992
Pris Stockholm 1992 Helena Bergström (tidningen Expressens publikpris : 50 000 kr)
Nöjesguidens Stockholmspris Stockholm 1992
Festivalpris Lûbeck 1992 (baltiska filmpriset)
Norddeutscher Rundfunk Lûbeck 1992 (Förderpreis på 25 000 DM)
Kurt Linders minnesfondsstipendium Stockholm 1992 Lars Jönsson
Svenska Filmkritikerförbundets pris Göteborg 1992 (årets film)

Ämnesord

DK Komedi

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 3472


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm


Typ Originalnegativ bild
Materialbas Acetat
Bredd 16 mm


Typ Originalnegativ bild
Materialbas Acetat
Bredd 16 mm


Typ Originalnegativ bild för OP
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Ljussättningsinformation
Bredd Diskett


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Efter "Nionde kompaniet"och "Black Jack" ÄNGLAGÅRD en film av Colin Nutley


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel Efter "Nionde kompaniet" och "Black Jack" ÄNGLAGÅRD en film av Colin Nutley


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Änglagård by Colin Nutley. A film set in the summer of 1991 in the village of Yxared in Västergötland. 1991-03-06.
Omfång 75 s. Brev till läsaren (3 s.) ingår.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Änglagård by Colin Nutley. A film set in the summer of 1991 in the village of Yxared in Västergötland. 1991-04-22.
Omfång 79 s. Rollista, produktionsuppgifter, brev till läsaren (4 s.) ingår.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Änglagård. Manus Colin Nutley. En film utspelad i Yxared by i Västergötland sommaren 1991.
Omfång 85 s. Brev till läsaren och rollista (3 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Änglagård by Colin Nutley. A film set in the summer of 1991 in the village of Yxared in Västergötland. 1991-03-08.
Omfång 75 s. Brev till läsaren och rollista (3 s.) ingår.
Språk Engelska


Typ Kringmaterial


Typ Dialoglista
Manustitel Dialoglista Änglagård.
Omfång 44 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel House of angels. 1972-04-28.
Omfång 79 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel La maison des anges. 1992-04-28.
Omfång 81 s.
Språk Franska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper 9
Färg papper 12
Bakombild papper SET
Dia SET
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?