Innehållsförteckning

Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Wallace & Gromit the Aardman Collection 2
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Form Animerad
Regi
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Sverigepremiär 1996-08-02

Handling

Titelsekvensen. Wats gris. Som nyfödd rövades den ena tvillingen bort från slottet och blev omhändertagen av en gris. I en koja växte han upp, medan hans bror höljdes i gods och...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Söktitel

Filmteam

Bolag

Produktionsbolag Aardman Animations Ltd
Distributör i Sverige (35 mm) Folkets Bio AB 1996

Handling

Titelsekvensen.

Wats gris. Som nyfödd rövades den ena tvillingen bort från slottet och blev omhändertagen av en gris. I en koja växte han upp, medan hans bror höljdes i gods och guld. Men en dag korsas de båda brödernas vägar.

Samtal/Ottefågeln. Så är det en ny dag igen och rösten i etern är redo. Radioprataren som aldrig får tunghäfta kör sin frukostshow samtidigt som han stiger upp ur sängen, klär sig, äter rostat bröd och gör sig redo för den nya dagen.

"My Baby Just Cares for Me". Dessa smäktande toner, denna sensuella uppenbarelses ljuvlighet. Då sångerskan framträder håller nattklubben andan och någon där bland publiken blir mycket förälskad.

Inte utan min handväska. Moster har glömt sista avbetalningen på tvättmaskinen och kontraktets finstilta rader läste hon inte i tid. Hennes själ hamnar i djävulens våld, men på väg ner till helvetet upptäcker hon att hon glömt sin oumbärliga handväska.

En krigshistoria. Gamle Bobs berättelser från kriget blir mer och mer fantastiska ju grumligare hans minnen är.

Läsken. En uttråkad yngling, en uttråkad fisk och en burkläsk - resultatet är explosivt.

Nära ögat. Den geniale och lätt flegmatiske uppfinnaren och ostälskaren Wallace driver en fönsterputsfirma tillsammans med sin trofaste och tystlåtne hund Gromit. En dag tvättar de fönstren i en liten garnbutik och Wallace blir förälskad i den förtjusande butiksinnehavaren Wendolene Ramsbothom. Men det är något egendomligt över hennes hund, och över hundmatsburken som Gromit hittar - och vart tog det lilla lammet, Wallace och Gromits nya inneboende, vägen? Innan de vet ordet av befinner sig paret mitt i en ondsint fårstöldshärva.

Reklamsnuttar för elvärme. Sköldpaddan, pingvinfamiljen, papegojorna och de andra djuren lovsjunger centralvärmen, diskmaskinen och duschen.

Censur / granskning

Censurnummer 134078
Datum 1996-07-22
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Originallängd 2124 meter
Kommentar Aktindelning: 637-633-437-417


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Stereo Spectral Recording
Färgtyp Färg
Hastighet 24


Visningar

Sverigepremiär 1996-08-02 Filmstaden Söder Stockholm Sverige 77 min
1996-08-02 Zita - Folkets Bio Stockholm Sverige 77 min

Ämnesord

Leranimation

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2120


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 1
Färg papper 1
Dia 1
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?