Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel Jag är din krigare
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1997-02-21

Medverkande

John Belindo
indianen

Jan Malmsjö
polisbefälet

Mikael Persbrandt
polisman Hjorth

Peter Harryson
godsägaren

Pierre Lindstedt
förmannen

Visa alla medverkande

Om filmen

Tolvårig pojke blir indian i civilisationskritiskt äventyr där han tämjer en räv och jagas av Mikael Persbrandt."Vi lekte indianer och vita, krigare, polis...

Visa hela texten

Handling

Tillsammans med kompisen Edward har 14-årige Kim ett alldeles eget tillhåll i ett gammal övergivet kalkbrott som för tankarna till Grand Canyon. En kväll dröjer han sig ensam kvar när...

Visa hela handlingen

Press

Filmen mottogs av kritikerna i berömmande ordalag, även om några tyckte att personteckningen - bortsett från huvudpersonen - hade råkat i kläm till fördel för den storslagna...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Tolvårig pojke blir indian i civilisationskritiskt äventyr där han tämjer en räv och jagas av Mikael Persbrandt.

"Vi lekte indianer och vita, krigare, polis och tjuv… Och alla djuren, framför allt fåglarna, var våra bundsförvanter i leken. Rördrommen brukade vara spanare. Djuren var en del av leken. En dag mötte vi vår biologilärare när vi var på väg hem, och nästa dag i skolan frågade han vad vi hade sett för djur. Vadå djur?"

I Monica Ohlsons Om Stefan, en dokumentär om en dokumentärfilmare (SVT) berättar Stefan Jarl om hur det präglat honom att växa upp vid Hornborgasjön i Västergötland. På ett fotografi är han en blond femåring som smyger bland hundlokorna med fjädrar på huvudet. I Jag är din krigare bor en pojke i en grotta med en tam räv. Han har fått en pilbåge av en indian och försvarar den hotade naturen.

I en skog med rödgula plastband runt trädstammarna står en plåtskylt med floskler om Framtidsvägen. Men inte länge till; snart ska den bli uppryckt och skramla iväg efter en bil.  Pojken har fäst en lina mellan skylten om vägbygget och de tyska äggtjuvarnas kofångare. I en annan scen skjuter han en pil genom en ölburk och får ett gäng storsupande sportfiskare att fly med förtältet fladdrande efter husvagnen. Han räddar rovfågelungar ur bakluckor, skjuter sönder plundrares däck, gräver fallgropar, spänner varningstrådar och låter en man som skjutit en räv i en bur dingla upp och ner i en snara.

"Var är åtelhinken?" Mannen som fick en pil genom frukostölen ska beta rävburen med råa köttstycken. Han är så tjock att han nästan fastnar. När rävhonan är död försöker hennes gnyende unge ta sig in till henne. Pojken bär hem den till grottan och de blir bundsförvanter.

Ringar på vattnet, sjöfåglar med ungar, vaksamma rådjur, betande älgar, kvitter och lockrop och morgondimmor; pojken är bara ett av motiven. Fotograferna Per Åke Dahlbergs och Per Källbergs bilder av det som håller på att försvinna är så vackra att de gör ont.

I Ohlsons dokumentär pratar Jarl om hur man måste vänta i evighet när man filmar djur. Under en inspelning försökte han förgäves få några kor att korsa en väg samtidigt som tåget drog förbi. När han till slut gav upp dök en räv upp med en hare i munnen, precis när tåget kom. "Fy fan Arne, det här skulle du ha sett, alltså!" Jarls mentor, naturfilmaren Arne Sucksdorff, gjorde 1953 världssuccé med Det stora äventyret, som har mycket gemensamt med Jag är din krigare. Tematiskt, men också i sättet att låta spelscener och dokumentära bilder gå i varandra.

Jarl smyger fram under en björk med mikrofonen redo. "Jag tror han står där framför verandan…" viskar han till fotografen. Vad är det för djur de försöker filma den här gången? Det är inget djur, det är Thommy Berggren. Han barrikaderar sig i ett trädgårdsskjul och skriker att Jarl, som gör porträttet Muraren, har lovat att inte filma honom mer. Han skriker väldigt tydligt. Kreativa dokumentärer, kallar Jarl det han gör. Arne Sucksdorff var likadan; han knuffade in djuren i bild.

I Jag är din krigare pryder pojken sin rutiga flanellskjorta med fjädrar, fransar och benbitar, och till slut har han bott i vildmarken så länge att har håret i flätor. Den som tycker att det blir för romantiskt kan tänka på scenen där han står i en snöig vägren och äter en hamburgare ur en soptunna, klädd i en stulen vinterkappa. Jarls äventyrsfilm handlar om verkligheten, om hur djuren flyr för vägbyggena, skogarna skövlas, priserna på rovdjursägg är astronomiska och beväpnade poliser jagar barn. Hotet, Naturens hämnd, Jag är din krigare… "Motståndsfilmer, kampfilmer." Sveriges argaste man vill skildra verkligheten i "ett samhälle som inte vill se".

I en av filmens starkaste scener faller en grävskopa nedför en brant i slow motion. Det finns inte många regissörer i världen som kan få en bild av en grävskopa att uttrycka en sådan sorg.

Nina Widerberg (2018)

Boka filmen

Den här filmen finns i distribution hos någon annan än Filminstitutet. För bokning av filmen, kontakta aktuell distributör direkt. Se längre ned på sidan under rubriken ”Bolag”.

Titlar

Originaltitel
Samproduktionstitel
Svensk premiärtitel
Videotitel i Sverige

Filmteam

Regi
Manus
Produktionsledare
Foto
Musik
Scenograf
Produktionsdesign
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Scripta
Specialeffekter
Dramaturg
Inspelningsledare
Produktionsekonom
Filmkonsulent
Stillbildsfoto
Fotoassistent
Elektriker
Passare
Dirigent
Exekutör
Sångare
Scenografiassistent
Snickare
Rekvisita
Attributör
Kläder
Smink
Ljudläggning
Mixning
Övrig medarbetare

Medverkande

Robin Milldoff Kim
John Belindo indianen
Jan Malmsjö polisbefälet
Mikael Persbrandt polisman Hjorth
Peter Harryson godsägaren
Pierre Lindstedt förmannen
Anders Granell fiskaren
Lena Nilsson Kims mamma
Johan Paulsen Kims pappa
Hedvig Hedberg Kims syster
Viggo Lundberg Edward
Ebba Hernevik indianflickan
Thorsten Flinck förhörsledaren
Lars Göran Lakke Magnusson vakten
Kenneth Milldoff grävmaskinisten
Peter Kneip boplundrare
Christine Floderer boplundrare
Ingemar Andersson skogsarbetare
Johan Hald skogsarbetare
Henrik Gustavsson vakt
Göthe Norehäll vakt
Gabrielle Drake baderskan
Arne Brånn hundföraren
Tomas Borg cykelkompisen

Bolag

Produktionsbolag Stefan Jarl AB
AB Svensk Filmindustri
Sveriges Television AB
Per Holst Filmproduktion ApS
Västsvenska Filmfonden
FilmTeknik AB
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Det Danske Filminstitut
Nordisk Film- & TV Fond
Film i Väst
Länsstyrelsen i Skaraborgs län
Distributör i Sverige (35 mm) AB Svensk Filmindustri 1997
Distributör i Sverige (DCP) Folkets Bio AB 2019
Distributör i Sverige (hyrvideo) (fysisk) SF Video 1997
Distributör i Sverige (köpvideo) SF Video 1997
Laboratorium FilmTeknik AB

Handling

Tillsammans med kompisen Edward har 14-årige Kim ett alldeles eget tillhåll i ett gammal övergivet kalkbrott som för tankarna till Grand Canyon. En kväll dröjer han sig ensam kvar när Edward, som tycker Kim är "en jävla skogsmulle", cyklar hem för att inte komma för sent till middagen.

När Kim är på hemväg, kör han på ett järnrör, far över styret och hamnar i en sjö. När han sent omsider kommer upp till ytan, ser han på en klippa en indian till häst. Indianen är iförd en praktfull fjäderskrud.

När Kim klättrar upp, finner han en pilbåge och ett koger med pilar. Med hjälp av dessa lyckas han skrämma iväg ett gäng öldrickande, nedskräpande fritidsfiskare. Kim bestämmer sig för att stanna kvar ute i skogen och bosätter sig i en grotta i kalkbrottet. Polisen anordnar skallgång men förgäves. Kim träffar indianen som döper honom till "Sikta mot månen" och ger honom i uppdrag att bli naturens beskyddare. Indianen talar också om för Kim att han kommer att kunna tala med alla vilda djur om han lyckas träffa fullmånen med sina pilar.

Kim samlar säckvis med skräp, begraver döda fåglar och demolerar fällor i skogen som en godsägare låter sätta ut för att fånga vilda djur. I en fälla hittar Kim en död rävhona och bredvid fällan sitter en liten rävunge som Kim tar hand om. Rävungen Micki blir snart Kims bästa vän och följer honom vart han går. Tillsammans lever de båda vännerna i naturens egen takt och rytm allteftersom årstiderna växlar.

Kim jagar ett par tyska äggtjuvar - de är ute efter pilgrimsfalken - och ser så småningom till att de hamnar hos polisen. Han angriper också ett vägbygge genom att köra en schaktmaskin utför ett stup.

Mest nitisk i sökandet efter pojken i skogen - näst efter Kims familj - är polismannen Hjorth som inte tål att få sin auktoritet ifrågasatt genom att bli överlistad av ett barn. Trots att hans äldre kollega manar honom att gå försiktigt fram, bestämmer han sig för att få tag på Kim till varje pris. Kim drar sig emellertid inte för att använda pilbågen och skjuter Hjorth i armen.

Vid ett kort möte i skogen med sin yngre syster svarar han på hennes fråga varför han inte kommer hem: "Om jag kan träffa månen med min pil, det ska vara fullmåne, man ska stå ute bland ormbunkarna och sikta noga, om man träffar, faller tre droppar blod ner och det växer upp en blomma där, med frön av guld." Då, säger han, kan jag tala och göra mig förstådd med djuren.

När vintern kommer blir det allt svårare för Kim att klara sig - han måste söka värme och mat utanför skogen och det gör att det blir allt lättare för dem som söker honom att hitta honom. Hjorth tar på sig sin kamouflageuniform och utrustar sig med automatkarbin för att döda Kim men skjuts till döds av sitt eget vapen när han brottas med honom.

Kim infångas av ett stort uppbåd beväpnade poliser och tas om hand på anstalt, där han förhörs. Men indianen kommer på sin häst och räddar honom, och tillsammans rider de i islandskapet bort mot horisonten. (BW)

Censur / granskning

Censurnummer 134491
Datum 1997-02-21
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Originallängd 2645 meter
Kommentar Aktlängder: 576-561-475-565-468


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Stereo Spectral Recording
Färgtyp Färg
Hastighet 24


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen mottogs av kritikerna i berömmande ordalag, även om några tyckte att personteckningen - bortsett från huvudpersonen - hade råkat i kläm till fördel för den storslagna naturskildringen. Flera såg också paralleller till Arne Sucksdorff och filmen som en hyllning till denne Jarls lärofader.

Maaret Koskinen, DN: "Stefan Jarls storhet som filmskapare ligger bland annat i att han behandlar dokumentären som fiktionsfilm. I ett sånt perspektiv blir begrepp som objektivitet och sannolikhet meningslösa. Den relevanta frågan är inte: Är detta manipulation eller inte - utan fungerar 'manipulationen'? Är den lika med god filmkonst?

I detta som så mycket annat liknar Stefan Jarl sin lärofader Arne Sucksdorff, som ju i till exempel sin magnifika dokumentär Det stora äventyret rekryterade såväl naturens som filmmediets dramaturgi: alla - uttern. lodjuret, pojken - innehade roller i ett drama, allt var regisserat och tillrättalagt - och därför så sant. Det kunde lika gärna ha varit Sucksdorff som uttalat Jarls ord: Ibland måste man arrangera verkligheten för att den ska bli verklig!

Det är därför inte förvånande att Jarls senaste film (-) är något av en hyllning till lärofadern, såväl tematiskt som stilistiskt - om än förhållandet här är det omvända: en spelfilm som möter det dokumentära.

Närmast kan den betecknas som en äventyrsfilm för alla åldrar, från nio år och uppåt - vacker, tankeväckande och spännande. (-)

Kim är inget mindre än en klassisk västernhjälte, om än med en rävunge i stället för en häst som följeslagare: en outlaw, vars moralkodex tvingar honom att ställa sig utanför lagen och den så kallade civilisationen. (-)

Naturen är storslagen, kan till och med vara idyllisk men ändå förblir djuren i filmen djur, med sina egna lagar som inte låter sig förminskas eller förmänskligas. (-)

I detta drama är Robin Milldoffs pojke med sin skarpskurna, lätt varglika fysionomi och naturliga tonfall som klippt och skuren för rollen.

Och filmen i sin helhet lyckas märkvärdigt väl överskrida åldersgränserna: en äldre generation får här sitt lystmäte av indianböcker och John Ford-filmer, en yngre av skönheten och äventyret i revolten - den nödvändiga - mot sakernas tillstånd."

Jan Aghed, SDS: "Stefan Jarls nya opus (-) har sådana påfallande beröringspunkter med Arne Sucksdorffs Pojken i trädet att man kan tala om en kärleksfull hyllning till svensk films störste naturskildrare. Sucksdorffs betydelse för den 24 år yngre kollegan som inspiratör och förebild började med att Jarl var assistent på just den inspelningen för 36 år sedan.

En ung hjältes sökande efter frihet och gemenskap i naturen, avståndstagande från människornas värld, inklusive sin egen familj, och mer och mer kompromiss- och fredlösa uppror mot vuxensamhället i en spänningsladdad, thrillerartad intrig med filosofiska övertoner - det är teman och berättarstrukturer som är gemensamma för bägge filmerna.

Hos Jarl tillkommer ett mytiskt fantasiinslag i form av en gammal indian som ger fjortonåringen Kim (-) sin pilbåge - ett mycket effektivt vapen, visar det sig ¿ och öppnar vägen till naturens hemligheter. Lika lite som hos Sucksdorff förekommer någon psykologisk underbyggnad. (-)

Det finns en avsiktlig naivitet i Jarls berättelse om Kim och hans livsval. Filmen kombinerar pojkdrömmens fabuleringsfrihet med en allegorisk kärleksförklaring i Sucksdorffs anda till naturens förnuftiga ordning. Som i flera av hans tidigare filmer är dess hotade integritet Stefan Jarls egentliga ärende, och det är också i de många enastående naturbilderna, i ett foto mättat med överraskande perspektiv, poesi och skönhet, som dess verkliga uttrycksrikedom ligger. Precis som i dramat om Sucksdorffs fredlöse yngling i den svenska vildmarken."

Jan-Olov Andersson, AB: "Många som har följt Stefan Jarls karriär lär bli lite överraskade av Jag är din krigare, hans andra spelfilm.

Här förenar han nämligen, på (mest) gott och ont, Hollywood-filmernas stil med sitt engagemang för naturen.

Hans hjälte är unga tonårsgrabben Kim (-) som efter ett drömlikt möte med en gammal indian (kanske är hela filmen en dröm?) förvandlar sig till en naturens beskyddare. Som sådan blir han en korsning mellan en indiangrabb och en mini-Rambo (så som han är i första First Blood-filmen från 1982). Beväpnad med pilbåge, kniv och sinnrika fällor tar han strid med vuxenvärlden, för naturen och djuren.

De vuxna människorna i filmen skildras (med ett undantag) konsekvent med samma elakhet som Steven Spielberg gjorde i E.T. Godsägare, fiskare, tyska turister som stjäl fågelungar och ägg - alla utgör de ett hot mot naturen, alla råkar de illa ut i mötet med mini-Rambo i skogen.

Stefan Jarls saga är en slags beskedlig actionfilm, där våldet och motsättningarna dock sakta men säkert trappas upp. (-)

Robin Milldoff är ett fynd i huvudrollen och Jan Malmsjö, Peter Harryson, Mikael Persbrandt m fl gör gedigna vuxenroller. Som vanligt lyckas Jarl och hans mångåriga medarbetare på foto-, ljud-, klipp- och musiksidan skapa en märklig bildpoesi av det som finns i vår natur. Och Hollywood-dramaturgi eller ej - nog märks det att Stefan Jarl brinner för sitt ämne."

Bernt Eklund, Expr: "Eftersom Jarl konsekvent väljer 'det naturliga ' perspektivet blir människorna - med undantag för Kim - utanför. (-) Alla stannar i marginalen - inte ens Kims oroliga men förstående föräldrar blir riktigt synliga.

Det är till skada för historien, särskilt som Kims gerillatillvaro pågår svårbegripligt lång tid.

Däremot är det en storslagen film om skogen och vattnet och de fria vidderna - foto Per Källberg.

Och räven Micke är en personlighet."

Bertil Palmqvist, AN: " Berättelsen pendlar mellan välment naturidyll och en svart surrealism som inte är alldeles lätt att begripa sig på. Detta är en spelfilm med dokumentära inslag. Dramaturgin kunde ha varit betydligt mera skärpt och mindre spretig. Den dokumentära naturskildringen är alltför idyllisk för att vara trovärdig.

Som vanligt berättar Stefan Jarl drivet och suggestivt.

Och budskapet är som sagt inget att ta fel på: Ungar ta för allt i världen inte efter de vuxnas svineri! Gör uppror!"

Kommentar Svensk filmografi

Stefan Jarl (f. 1941) hade framför allt gjort sig känd som dokumentärfilmare efter bl.a. trilogin Dom kallar oss mods (1968), Ett anständigt liv (1979) och Det sociala arvet (1993), Naturens hämnd (1983), Hotet (1987) och Tiden har inget namn (1989). Efter Goda människor (1990) var Jag är din krigare hans andra spelfilm.

Jag är din krigare hade urpremiär utanför Sverige, vid Berlinfestivalen 1997 inom ramen för den prestigefyllda serien Internationales Forum des jungen Films, där Jarl flera gånger tidigare varit representerad.

Huvudrollen spelades av Robin Milldoff, som genomgående fick beröm för sin insats. I en intervju i SDS (21.2.1997) kommenterade han bl.a. dennes prestation: "Stefan Jarl är lyrisk över Robins skådespelarinsats och berättar hur det gick till när han fann sitt filmfynd.

- Jag satt stressad i en hotellfoajé i Göteborg och väntade på en taxi som skulle ta mig till tåget. I (-) mitt upprörda tillstånd fastnade ändå bilden i mitt bakhuvud av den lille killen som rörde sig längre bort i lobbyn. Han hade en integritet och personlig utstrålning som berörde mig starkt.

- När taxin till slut kom kunde jag via min sekreterare göra klart att den killen ville jag ha som huvudrollsinnehavare i min nya film. Så slapp jag provfilma 600 barn.

Killen i lobbyn var Robin Milldoff och visade sig vara son till skådespelaren Kenneth Milldoff vid Malmö stadsteater. Redan första provscenen avgjorde saken.

- Robin spelade lysande. (-)

[Robin] tränar brottning i klubbarna Banér och Envig och ska vara med i SM i mars.

- Robin/Kim, naturens egen lille krigare, har gjort ett enastående jobb och det krävdes nog att han var så vältränad för att klara av vissa av filmens scener, berättar Stefan Jarl.

- Vid ett tillfälle var det t ex 23 grader kallt och Robin filmade iklädd endast en indianfilt. Han måste också skjuta med en hård pilbåge. Och vid ett tillfälle blev han biten i läppen av en av de rävar som är med i filmen.

Stefan Jarl står själv för filmens manus och regi.

- En normal spelfilm tar 40-60 dagar att spela in. Men vi filmade extremt länge, i 290 dagar. Ändå är vår film en lågbudgetfilm på 9 miljoner kronor. Inspelningskostnaden för Fröken Smillas känsla för snö ligger på 190 Mkr. (-)

- Storyn i Jag är din krigare är en symbol för det som jag tycker är särskilt viktigt nu inför millennieskiftet: att vi och barnen gör allt vad som står i vår makt för att försvara och rädda vår natur, säger Stefan Jarl, som med filmen helst vill nå sin drömpublik - barn mellan 9 och 13 år - men också gärna ser att far- och morföräldrar följer med sina barnbarn till biografen."

Enligt förtexterna baseras filmen på en verklig händelse; hur förhåller det sig med det, frågade Beata Arnborg i SvD:

"- Jo den finns också, men den vill och kan jag inte berätta om av hänsyn till de inblandade personerna. Men förebilden är inte väsentlig, det är budskapet", svarade Stefan Jarl.

Är allt det som Kim upplever en dröm, frågade Betty Skawonius Stefan Jarl i ett inspelningsreportage (DN okt 1995):

"- Ja, det kan man säga. Det är väl så att han har en hallucination. Kanske är han på väg att dö och detta är vad han ser de där korta ögonblicken när han är på gränsen. Grabben cyklar omkring i ett stort jävla kalkbrott som faktiskt påminner om Klippiga bergen i Colorado, fast mindre. Det bär sig inte bättre än att han genom en olyckshändelse far i sjön och när han kommer upp till ytan ser han indianhövdingen till häst, i full skrud. Indianen ropar till honom på sitt språk.

Hur fick du tag på en äkta indian som både kan tala sitt stamspråk och rida?

- Jag var inbjuden till filmfestivalen i Telluride, Colorado, för att få en silvermedalj för mina filmer och där hittade jag en casting director som presenterade mig för en äkta indian, John Belindo från Kiowastammen. Han har spelat med i flera filmer och i en av de större amerikanska teatersuccéerna just nu, Black Elk Speaks."

Vid Green Film Festival i Teheran i mars 1999 belönades Jag är din krigare med andra pris: en statyett, femton guldmynt och ett diplom, och vid filmfestivalen i Zlín, Tjeckien, tilldelades filmen den internationella filmklubbsfederationens pris, The Don Quijote Award.

Visningar

Sverigepremiär 1997-02-21 Filmstaden Göteborg Sverige 96 min
1997-02-21 Downtown Malmö Sverige 96 min
1997-02-21 Filmstaden Sergel Stockholm Sverige 96 min
1997-02-21 Zita - Folkets Bio Stockholm Sverige 96 min (samt ytterligare 2 platser)
TV-visning 1999-01-10 SVT1 Sverige 92 min
2003-08-02 SVT2 Sverige 92 min
Videorelease 1997-09 Sverige 92 min

Utmärkelser

Fédération Internationale des Ciné-clubs Zlín 1999 (Don Quijote-priset)
Festivalpris Teheran 1999 (2:a pris; Green Film Festival)
Guldbaggenominerad Stockholm 1998 Bästa foto Per Källberg
Festivalpris Antwerpen 1998 (trofén Jan Zonder Vrees; Europeiska Ungdomsfilmfestivalen)
Giffoni 1997 Stefan Jarl (bästa regi)
Giffoni 1997 Robin Milldoff (bästa manliga huvudroll)

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2645


Typ Duplikatpositiv
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Printmaster
Bredd 17,5 mm


Typ Slutmix
Bredd 35 mm


Typ Slutmix
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690


Bestånd Manuskript

Typ Synopsis
Manustitel Björnens son. Av Stefan Jarl.
Omfång 49 s. Appendix (3 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Björnens son. Av Stefan Jarl.
Omfång 43 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Björnens son. Av Stefan Jarl. Version 4.
Omfång 66 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Björnens son. Av Stefan Jarl. Version 5.
Omfång 67 s.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 6
Färg papper 6
Bakombild papper 1
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program folio
Språk Engelska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Hastighet 24
Längd i minuter 97 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd H264


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?