Grundfakta

Media (155 st)

Originaltitel Ordet
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Förlaga
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1943-12-26

Medverkande

Victor Sjöström
Knut Borg den äldre, bonden på Knutsgården

Wanda Rothgardt
Inger, Borgs sonhustru

Gunn Wållgren
Kristina

Holger Löwenadler
Knut, Borgs äldste son, gift med Inger

Ludde Gentzel
Skräddar-Petter Pettersson, läsarpredikant

Rune Lindström
Johannes, Borgs andre son

Visa alla medverkande

Om filmen

Bejublad film om patriarken Borg (Victor Sjöström i en av hans främsta roller) och hans familj. När sonen Johannes fästmö dör tappar Johannes förståndet och tror att han är...

Visa hela texten

Handling

På Knutsgården gör sig bonden Knut Borg och hans vuxna söner i ordning för gudstjänst. De får alla hjälp av den glada och käcka sonhustrun Inger. Hon är gift med äldste sonen Knut....

Visa hela handlingen

Press

Den samlade Stockholmspressen var mycket entusiastisk. Man berömde Rune Lindströms manuskript, hans och Victor Sjöströms stora rollprestationer, Gösta Rooslings foto. Men de starkaste och...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Bejublad film om patriarken Borg (Victor Sjöström i en av hans främsta roller) och hans familj. När sonen Johannes fästmö dör tappar Johannes förståndet och tror att han är frälsaren. Starkt drama om sinnesjukdom, tro och tvivel, som blev en internationell publiksuccé och fick en oväntad politik aktualitet då den danske dramatikern, vars pjäs Ordet bygger på, mördades av nazisterna en vecka efter premiären.

Bonden Knut Borg (Victor Sjöström) och hans familj lever ett asketiskt, schartauanskt kristet liv. Knut är familjens självklara överhuvud men har svårt att få de tre sönerna att gå den rätta vägen. Knut Jr. ledsnar på den stränga religiositeten och lämnar gården, Anders förälskar sig i en flicka från en frikyrkofamilj och när Anders, som studerar till präst, förlorar sin hustru faller tillvaron samman. Hustrun var den sammanhållande länken i familjen. I sin förtvivlan förlorar Anders förståndet och tror sig vara frälsaren.

Under 30-talet gjordes mest lättsamheter inom svensk film. Ämnen som tro var närmast tabu.  (Gustaf Molander ansågs vara den regissör som även bidrog med kvalité till utbudet.) Under beredskapsåren förändrades dock innehållet i filmerna. Publiken hade i och med det förändrade världsläget ett behov av allvar, reflektion och tröst. Gustaf Molander, liksom flera andra regissörer, lämnade glättigheterna och gjorde under 40-talet en serie dramatiska filmer, däribland Ordet, ett starkt drama om tro och tvivel.

Filmen baserades på en pjäs av den danske kyrkohereden och dramatiken Kaj Munk och hade urpremiär i Köpenhamn 1932. Bara en vecka efter filmens premiär mördades Kaj Munk av nazisterna, vilket gav filmen en oväntad aktualitet och roll som politiskt motståndsdrama. Den blev en publiksuccé både i Sverige och utomlands.

Och kritikerna lovordade filmen. I SocialDemokraten skrev Carlo Keil-Möller: ”I denna film är ingenting utlämnat åt slumpen. Allt är målmedvetet utformat: skildringen av landskapet, arbetet på fält och åkrar, det halländska bondefolket, segt och fanatiskt, de enskilda rollprestationerna. Trots det sensationella ämnet har ingenting offrats åt sensationen för dess egen skull.” Rune Lindström berömdes för manuset, liksom Gösta Roosling för det hänförande fotot, och Victor Sjöströms rollprestation imponerade. Sjöström var vid tiden konstnärlig ledare på SF och han kom att samarbeta med Molander både bakom och framför kameran i flera av Molanders 40-talsfilmer.

Den som ändå fick allra mest beröm för Ordet var Molander. Han omnämndes som en av Europas bästa filmregissörer och i Aftonbladet skrev Filmson: ”Ordet är över huvud en film med stark stilkänsla. Det är onödiga överord att säga att denna film anknyter till den svenska filmens storhetstid. Gustaf Molander bör ha lovordet att han står på egna ben och med samma säkra lugn skildrar människorna som naturen på sitt eget sätt, visserligen med reminiscenser från stumfilmens tid men också med sin egen melodi. Inte bara i den utmärkta dialogen, som har sin kraft från Kaj Munk, i musiken, som Sven Sköld gjort kraftfullt enkel, i fotot av Roosling, som är mjukt och måleriskt uttrycksfullt -- utan också i samspelet av allt detta. Helgjutenhet är filmens slutintryck.”

Ordet filmatiserades även i Danmark, 1955, denna gång i regi av danske Carl Th. Dreyer.

Lova Hagerfors (2015)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Filmteam

Regi
Manus
Produktionsledare
Foto
Musik
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Scripta
Synopsis
Inspicient
B-foto
Stillbildsfoto
Musikarrangör
Orkesterledare
B-ljud
Förtexter

Medverkande

Victor Sjöström Knut Borg den äldre, bonden på Knutsgården
Wanda Rothgardt Inger, Borgs sonhustru
Gunn Wållgren Kristina
Holger Löwenadler Knut, Borgs äldste son, gift med Inger
Ludde Gentzel Skräddar-Petter Pettersson, läsarpredikant
Rune Lindström Johannes, Borgs andre son
Stig Olin Anders, Borgs yngste bror
Inga Landgré Ester, Skräddar-Petters dotter, Anders käresta
Torsten Hillberg Bergman, läkare
Olle Hilding pastorsadjunkt Brandeus
- Ej krediterade:
Gun-Britt Holmstedt Anna, Knuts och Ingers dotter
Lillemor Holmstedt Lill-Inger, Knuts och Ingers dotter
Emmy Albiin Maria i Myrbo
Helga Brofeldt Emma
Albin Erlandzon en man på läsarmötet
Erik Forslund begravningsgäst
Agnes Svedbäck begravningsgäst
Anders Frithiof kyrkoherden
Gabriel Alw kyrkvaktmästare Eriksson
Gunnar Ekwall full arbetare på kaféet
John Elfström full arbetare på kaféet
Uno Larsson begravningsgäst
Hilda Castegren kvinna på läsarmötet
Frenci Uher kvinna på läsarmötet
- Bortklippt i den slutliga filmen:
Nils Jacobsson arbetare (bortklippt)

Bolag

Produktionsbolag AB Svensk Filmindustri
Distributör i Sverige (35 mm) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 1994
AB Svensk Filmindustri 1943
Distributör i Sverige (16 mm) AB Svensk Filmindustris avdelning för skolfilm m.m. 1950
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2015
Laboratorium AB Svensk Filmindustris filmlaboratorium
Smink Firma Carl M. Lundh AB

Handling

På Knutsgården gör sig bonden Knut Borg och hans vuxna söner i ordning för gudstjänst. De får alla hjälp av den glada och käcka sonhustrun Inger. Hon är gift med äldste sonen Knut. Han sätter sig upp emot faderns schartauanska stränghet.
Mellansonen Johannes studerar till präst och förbereder sin predikan. Han anfäktas av tvivel och uppmuntras av sin fästmö Kristina. Den yngste sonen Anders uppvaktar Ester, dotter till byns frikyrkopredikant Skräddar-Petter.
Petter är motor i frikyrkoförsamlingen och Borg och han avskyr varandra som pesten.

Borg och de andra sönerna hämtar tång från havet och sprider ut på åkrarna. Borg och Knut grälar om jordbrukets skötsel och Knut far i vredesmod in till stan för att bli industriarbetare. Han far illa bland några arbetare och återvänder berusad och misshandlad hem till Ingers ömma omsorger. 
 
Johannes inleder en lysande predikan om undrets makt. Så ansätts han på nytt av tvivel och predikan avslutas i förvirring. Han flyr gården och isolerar sig på ett rum inne i stan. Kristina söker upp honom men han vägrar släppa in henne. På gatan utanför huset blir hon överkörd och dödad av en bil.
Johannes förlorar förståndet och lever på Knutsgården i tron att han är Jesus.
Anders friar till Ester, får ja av henne, men nej av Skräddar-Petter. Fast Borg är emot förbindelsen blir han rasande över att Petter vågar säga nej till hans son. Han söker upp Petter mitt under pågående frikyrkopredikan och de två munhuggs så gnistorna yr inför den sittande församlingen. Mitt under grälet får Borg budet att Inger, som väntar barn, plötsligt blivit svårt sjuk. Petter triumferar och menar att nu kommer straffet för Borgs ogudaktighet.
Doktorn tvingas offra barnet för att Inger ska överleva. Överlyckliga över hennes tillfrisknande uppvaktar Knut och barnen henne några dagar senare på hennes födelsedag. Hon dör plötsligt utan förvarning.
Skräddar-Petter ångrar sina hårda ord och anländer till Knutsgården med Ester. Han lämnar över henne till Anders som hustru. Borg blir tacksam och rörd.
På Ingers begravningsdag är gäster, inklusive den nye, inför under klentrogne pastorn, församlade på Knutsgården. Johannes stiger in i rummet med avklarnade ögon tillsammans med Ingers dotter. Han har återfått sitt förstånd och förklarar att han ska återuppväcka Inger. I kraft av sin vilja och tro manar han den döda att stiga upp. Undret sker. Inger slår upp ögonen och reser sig. Alla samlas överlyckliga kring det otroliga som har inträffat.

Censur / granskning

Censurnummer 66623
Datum 1953-05-29
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 2920 meter
Kommentar Aktländer: 530-560-550-585-695 = 2920 m - 107 minuter. Aktlängder: 530, 560, 550, 585, 695.


Censurnummer 66623
Datum 1950-09-01
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 1150 meter
Kommentar Aktlängder: 420-455-275 = 1150 m - 105 minuter. Aktlängder: 420, 455, 275.


Censurnummer 66623
Datum 1943-12-16
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 2955 meter
Kommentar Aktlängder: 555-565-555-585695 = 2955 m - 108 minuter. Aktlängder: 555, 565, 555, 585, 695.


Tekniska fakta

Bildformat 1.37:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Petersen-Poulsen, AGA-Baltic
Färgtyp Svartvit
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2955 meter
Längd i minuter 108 min
Akter 5 rullar
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Den samlade Stockholmspressen var mycket entusiastisk. Man berömde Rune Lindströms manuskript, hans och Victor Sjöströms stora rollprestationer, Gösta Rooslings foto. Men de starkaste och mest unisona lovorden gick till Gustaf Molander, filmens regissör.

SocD (Carlo Keil-Möller): "I denna film är ingenting utlämnat åt slumpen. Allt är målmedvetet utformat: skildringen av landskapet, arbetet på fält och åkrar, det halländska bondefolket, segt och fanatiskt, de enskilda rollprestationerna. Trots det sensationella ämnet har ingenting offrats åt sensationen för dess egen skull. (-)

Victor Sjöström dominerar ensemblen med sitt praktfulla patriarkaliska porträtt av Knut Borg d ä. Hans dekorativa huvud påminner inte så lite om en nordisk bonde-Homeros. Kraft, myndighet, självfallen auktoritet präglar som vanligt hans spel. Inför denna prestation har man verkligen alla skäl att låta talet om 'den svenska filmens svunna storhetstid' fara. Hans gestaltning innebär en omedelbar fortsättning av den stora, imponerande linje, som han själv en gång inledde.

Men det mest sensationella intresset samlar sig nog kring Rune Lindström i Johannes' utomordentligt svåra roll. Lindström har skickligt löst problemet att överflytta dramat till film och lika skickligt bemästrar han vanskligheterna i sin egen roll, 'dåren i Kristus'. Man tror verkligen på hans framställning alltifrån det ögonblick han som student står i predikstolen och man skymtar de första förebuden till själsrubbning och till det ögonblick, då han efter sin asketiska period träder fram som undermannen vid den dödas kista och med extatiskt brinnande ögon uttalar de bjudande orden."

AT (Stig Almqvist): "Ordet är alltså en film om det ofattbara, men den är realistiskt utförd -- om också i en idealiserad och förädlad, blott sällan exalterad stil.

Det är Victor Sjöström som gör gamle Knut Borg. I vissa avseenden ligger rollen helt mot skådespelarens natur. Herr Sjöström har mycket svårt för att övertyga oss om gubben Borgs despotism och självtillräcklighet. När han släpper efter på sin hårdhet och sturskhet -- och det gör han nog oftare än rollen egentligen medger -- ställer han i gengäld fram en alldeles oemotståndlig och kramrar gammelfar, men så vitt jag kan se, går en del av dramats mening och kraft förlorad därigenom, att Borg icke framstår klart som en oböjlig, till slut bruten rese. (-) . . .visserligen är Ordet en film om det högsta och allvarsammaste som finns, men en frisk och sund bondhumor tillåter stundom en bullrande munterhet i närheten av de heliga tingen, och trots de många tunga sorgerna är det sällan långt till glädjen -- i synnerhet icke hos Knut Borg själv. Då släpper Sjöström sig loss, och hans goda leende lyser genom skägget -- som Gösta Roosling älskat med sin kamera.

Det rooslingska fotot är alltigenom tjusande vackert -- hänförande särskilt i skildringen av den låga, öppna, vindsmekta och havssköljda hallandskusten.

Och Molanders regi? Ja, vore Ordet ett verk av exempelvis amerikanen John Ford, skulle man säga: åter ett nytt mästerstycke av filmregi. Nu fattar man Molander 'bara' -- det är följden av att vi har honom så nära in på oss -- som en översättare av Kaj Munks drama efter ett utmärkt manuskript. Men skall sanningen fram, är naturligtvis Molander en av Europas bästa filmregissörer, i sin förstående inställning till det litterära underlaget och sin besjälade omsorg en iscensättare i Sjöströms och nyssnämnde Fords anda."

AB (Filmson): "Ordet är över huvud en film med stark stilkänsla. Det är onödiga överord att säga att denna film anknyter till den svenska filmens storhetstid. Gustaf Molander bör ha lovordet att han står på egna ben och med samma säkra lugn skildrar människorna som naturen på sitt eget sätt, visserligen med reminiscenser från stumfilmens tid men också med sin egen melodi. Inte bara i den utmärkta dialogen, som har sin kraft från Kaj Munk, i musiken, som Sven Sköld gjort kraftfullt enkel, i fotot av Roosling, som är mjukt och måleriskt uttrycksfullt -- utan också i samspelet av allt detta. Helgjutenhet är filmens slutintryck."

Kommentar Svensk filmografi

Teaterpjäsen "Ordet" av Kaj Munk (1898--1944) hade urpremiär på Betty Nansen-Teatret i Köpenhamn 2.9.1932. Författaren var sedan 1924 kyrkoherde i Vedersø på Jylland. Den svenska filmen, som mera hade karaktär av ett religiöst inlägg än ett politiskt, fick en extra aktualitet som politiskt motståndsdrama, sedan Kaj Munk på tysk order hade mördats mellan den 4 och 5 januari 1944, en dryg vecka efter filmens premiär.

SF köpte filmrätten i mars 1943 och förband sig i ett tilläggsavtal 1.4.1943 att "taga rimlig hänsyn till författarens eventuella önskemål betr. manuskriptets utformning".

Inspelningen av Ordet påbörjades 16.8.1943 och avslutades 29.10.1943.

Teaterpjäsen filmades i Danmark av Palladium-Film under titeln Ördet i regi av Carl Th Dreyer. Dansk premiär i Köpenhamn 10.1.1955.

Förlaga

Originaltitel Ordet (Pjäs)
Författare Kaj Munk


Inspelning

1943-08-16 1943-10-29
Filmstaden Råsunda Sverige
Knäred Laholm, Halland Sverige
Laholm Sverige

Visningar

Sverigepremiär 1943-12-26 Röda Kvarn Eskilstuna Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Gävle Sverige 108 min
1943-12-26 Palladium Helsingborg Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Linköping Sverige 108 min
1943-12-26 Scania Malmö Sverige 108 min
1943-12-26 Skandia Norrköping Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Stockholm Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Uppsala Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Örebro Sverige 108 min
TV-visning 1988-04-03 TV1 Sverige 103 min
1998-05-21 SVT2 Sverige 103 min
Urpremiär 1943-12-26 Röda Kvarn Eskilstuna Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Gävle Sverige 108 min
1943-12-26 Palladium Helsingborg Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Linköping Sverige 108 min
1943-12-26 Scania Malmö Sverige 108 min
1943-12-26 Skandia Norrköping Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Stockholm Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Uppsala Sverige 108 min
1943-12-26 Röda Kvarn Örebro Sverige 108 min
Cinemateksvisning 2015-01-18 Filmhuset Stockholm Sverige

Musikstycken

Originaltitel Ingen hinner fram till den eviga ron
Textförfattare Lars Linderot (1798)
Sångare Victor Sjöström
kör


Originaltitel Nu har jag kommit hem
Sångare Ludde Gentzel
kör


Originaltitel Vi kör stora lass
Kompositör Sven Sköld (1943)
Textförfattare Rune Lindström (1943)
Sångare Stig Olin


Originaltitel Nun sich der Tag geendet hat
Kompositör Adam Krieger (1667)
Textförfattare Adam Krieger (tysk text vers 1 1667)
Johan Olof Wallin (svensk text 1814)
Johann Friedrich Herzog (tysk text vers 2-8 166?)
Bearbetning Christoph Friedrich Neander (tysk textbearbetning 1779)
Framförs av Victor Sjöström (läses)


Originaltitel Syndare, täpp ej ditt öra
Kompositör Sven Sköld (1943)
Textförfattare Rune Lindström (1943)
Sångare Ludde Gentzel


Originaltitel Försona dig
Kompositör Sven Sköld (1943)
Textförfattare Rune Lindström (1943)
Sångare kör


Originaltitel Uppvaktningssång
Kompositör Gunnar Johansson (1943)
Textförfattare Rune Lindström (1943)
Sångare Victor Sjöström
Stig Olin
Gun-Britt Holmstedt
Lillemor Holmstedt


Originaltitel Integer vitae scelerisque purus
Kompositör Friedrich Ferdinand Flemming (1811)
Textförfattare Horatius (latinsk text 23 f.Kr. "Carmina" Ode I:22)


Utmärkelser

Charlie Stockholm 1944 Gösta Roosling (foto)
Stockholm 1944 Wanda Rothgardt (roll)

Ämnesord

Bonde
DK Drama
DK Relationer, Samliv
Frikyrka
Jordbruk
Land motsatt stad
Predikanter
Präst
Schartauanism
Sinnessjukdom
Underverk
Uppståndelse

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Bredd 35 mm
Längd i meter 2950


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 55


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2960


Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Tryckeri J. Olsén litogr.anst.


Storlek Mindre än 850 x 400
Tryckeri Zetterlund & Thelanders boktryckeri AB


Storlek Större än 850 x 1100
Tryckeri J. Olsén litogr.anst.


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Tryckeri Zetterlund & Thelanders boktryckeri AB


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Tryckeri J. Olsén litogr.anst.


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel INGA LANDGRÉ I ORDET
Tryckeri Esselte


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel LUDDE GENTZEL I ORDET
Tryckeri Esselte


Storlek Mellan 850 x 400 och 850 x 690
Affischtitel ORDET AF KAJ MUNK
Tryckeri Dyva & Jeppesens bogtryckkeri A/S


Storlek Mindre än 850 x 400
Tryckeri Zetterlund & Thelanders boktryckeri AB


Bestånd Arkivalier

Typ Kostym
Arkivalietitel Ordet
Omfång Klänning i ljusgrön bomull. Rosa spetsridicule


Typ Kostym
Arkivalietitel Ordet
Omfång Blus i brun ull med spetskrage


Bestånd Manuskript

Typ Synopsis
Manustitel Ordet. En filmberättelse efter Kaj Munks roman.
Omfång 100 s. + 1 s. rollista.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Ordet. En berättelse efter Kaj Munks drama. Sammanställd för filmen av Rune Lindström.
Omfång 170 s. Rollbeskrivning (3 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Ordet. En berättelse efter Kaj Munks drama. Sammanställd för filmen av Rune Lindström.
Omfång 170 s. Rollbeskrivning (3 s.) ingår.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Ordet efter Kaj Munks drama.
Omfång 28 s. + 1 s. rollista och produktionsuppgifter.
Språk Svenska


Typ Synopsis
Manustitel Ordet. The word.
Omfång 1 s. Produktionsuppgifter och rollista ingår.
Språk Engelska


Typ Synopsis
Manustitel Ordet. (The word).
Omfång 1 s. Produktionsuppgifter och rollista ingår.
Språk Engelska


Typ Synopsis
Manustitel Ordet. Censurbeskrivning.
Omfång 1 s.
Språk Svenska


Typ Synopsis
Manustitel Ordet.
Omfång 1 s.
Språk Svenska


Typ Synopsis
Manustitel Ordet. En kort resumé av filmens handling av Rune Lindström.
Omfång 4 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Trailer. Ordet.
Omfång 3 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Trailer Ordet.
Omfång 1 s.
Språk Svenska


Typ Synopsis
Manustitel The divine word. A brief summary of the action in the film by Rune Lindström.
Omfång 4 s.
Språk Engelska


Typ Synopsis
Manustitel The divine word. A brief summary of the action in the film by Rune Lindström.
Omfång 4 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel Ordet. The word.
Omfång 24 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel Ordet.
Omfång 28 s.
Språk Engelska


Typ Synopsis
Manustitel Ordet. The word.
Omfång 1 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel English title list Ordet (The word).
Omfång 21 s.
Språk Engelska


Typ Synopsis
Manustitel Das Wort. Nach einem Drama von Kaj Munk.
Omfång 1 s.
Språk Tyska


Typ Dialoglista
Manustitel Das Wort. (Ordet).
Omfång 12 s.
Språk Tyska


Typ Dialoglista
Manustitel Das Wort nach Kaj Munks Drama.
Omfång 17 s. + 2 s. produktionsuppgifter, rollista och innehållsbeskrivning.
Språk Tyska


Typ Dialoglista
Manustitel Das Wort nach Kaj Munks Drama.
Omfång 25 s. + 2 s. rollista, produktionsuppgifter och innehållsbeskrivning.
Språk Tyska


Typ Synopsis
Manustitel Ordet (Das Wort) nach Kaj Munks Drama.
Omfång 1 s. Produktionsuppgifter och rollista ingår.
Språk Tyska


Typ Dialoglista
Manustitel Das Wort (Ordet).
Omfång 13 s.
Språk Tyska


Typ Dialoglista
Manustitel Ordet. La parole.
Omfång 23 s.
Språk Franska


Typ Synopsis
Manustitel La palabra. Corto resumen de la acción de la película por Rune Lindström.
Omfång 3 s.
Språk Spanska


Typ Kringmaterial
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper SET
Bakombild papper 3
Album Ja


Bestånd PR-material

Typ Program folio
Språk Svenska


Typ Program
Språk Danska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program
Språk Tyska


Typ Program
Språk Svenska


Typ Program
Språk Svenska


Typ Övrigt tryck
Språk Danska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Svartvit
Bredd DCP
Längd i minuter 108 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?