Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Tolvslaget - dagens dikt
Filmtyp TV-film
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Förlaga
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk

Handling

Filmen följer tolv personer kring tolvslaget, då dagens dikt läses i radio. Peronerna representerar klockans tolv slag (eventuellt också årets tolv timmar). Vi möter dem i vardagliga...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionsledare
Foto
Speaker

Bolag

Handling

Filmen följer tolv personer kring tolvslaget, då dagens dikt läses i radio. Peronerna representerar klockans tolv slag (eventuellt också årets tolv timmar). Vi möter dem i vardagliga situationer, både på arbetet och under lunchpausen. Dikten, som Anita Ekström läser, handlar om hur människor gör sig felaktiga föreställningar och därför inte vågar använda sin egen inre kraft. De tolv personerna är: en kontorsarbeterska, en direktör med biltelefon, en ung mor som ammar sitt barn, en intern i ett fängelse, en gruvarbetare, en konstnär, en lekande flicka, en tonårsflicka i skolan, en lantbrukare, en blind man med ledarhund, en äldre kvinna i en sjukhussäng samt en fabriksarbeterska. (Beskrivningen från uppsatsen Jan Troells kortfilmer. En översiktlig sammanställning av Lars Berglund 1989)

Tekniska fakta

Bildformat 1.37:1
Ljudsystem Optisk mono
Bredd 16 mm
Hastighet 24
Längd i minuter 7 min


Förlaga

Originaltitel Till dig som aldrig vågat skriva en dikt (Dikt)
Författare Bo Setterlind


Inspelning

Sverige 1989 1989

Visningar

Urpremiär 1989-10-03 Kanal 1 Sverige 7 min

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?