Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel Fröken Chic
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk
Sverigepremiär 1959-01-26

Medverkande

Sickan Carlsson
Isabella Linder, lärarinna

Hasse Ekman
Buster Carell, impressario

Meg Westergren
Margareta "Baby" Langenhielm

Herman Ahlsell
disponent Krister van Boren

Sif Ruud
fröken Trimling, Busters sekreterare

Hjördis Petterson
Rita Rang, deckarförfattarinna, Isabellas moster

Visa alla medverkande

Om filmen

Sickan Carlsson blandar piller med konjak och ger allt i "Titta blott på min figur" i tv:s "Kvitt eller dubbelt". Hasse Ekman tar sina med champagne. "Sickan o...

Visa hela texten

Handling

Impressario Buster Carell har råkat i ekonomiska svårigheter. Hans levebröd, naturbarnet Skogas, har lämnat både artistlivet och Sverige. Kvar efter Skogas finns för Buster bara ett...

Visa hela handlingen

Press

Fröken Chic mottogs positivt i stockholmspressen. Robin Hood i StT kom visserligen att tänka på Åsa-Nisse (se nedan), men det är oklart hur mycket av eventuell elakhet det låg i...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

Sickan Carlsson blandar piller med konjak och ger allt i "Titta blott på min figur" i tv:s "Kvitt eller dubbelt". Hasse Ekman tar sina med champagne.


"Sickan o Hasse" står det överst på filmaffischen, där Sickan Carlssons leende ansikte är infällt i en karusell som hänger i ett band med röd rosett. Sigge Fürst, Stig Järrel, Sif Ruud, Meg Westergren, Hjördis Petterson och Herman Ahlsell har sina ansikten på ballonger. Hasse Ekman sitter på en cirkuselefant och håller i snörena. I filmen är han och Sickan hur lössläppta som helst. Åtminstone när de provar blandmissbruk.

När Sigge Fürst fått en slurk av Hasses cocktail – valfri sprit och nervpiller – sätter han sig bredvid Sickan och tar ett stadigt grepp om hennes lår. Sedan jagar henne genom huset. Männens ögon glänser och fruntimren är fula och viftar med tidningar där Sickan visar benen i tv. Blir Sickan arg säger Hasse "men snälla söta lilla du" och rusar efter henne. Meg Westergren heter "Baby". Hjördis Pettersson skriver deckare och bygger modeller av brottsplatser, och är den enda kvinnliga rollfiguren som platsar i vår tid.

I sin och Leif Fuhammars "En liten bok om Hasse" från 1993 intervjuar Jannike Åhlund regissören:

"– Jag hade gjort för många ambitiösa filmer som inte gick bra, kommenterar Hasse. Man kan säga att jag bytte ut de seriösa filmerna med Eva Henning mot de mer publiktillvända med Sickan Carlsson. […]

Sitt konstnärliga credo hade han, några år tidigare, redovisat [i ett reportage i SE]. 'Man vill göra filmer som går bra, men samtidigt känna sig konstnärligt snygg. Ett litet balansstycke.'

– Jag tror inte att boskillnaden mellan underhållning och allvarligare film är så dramatisk idag. Framför allt tror jag att det finns en större medvetenhet om hur fruktansvärt svårt det kan vara att 'bara' underhålla; den konsten är så att säga lika stor som konsten att göra konst. […]"

Den otroligt populära sångerskan och skådespelerskan Sickan Carlsson gjorde fyra Hasse Ekman-filmer på tre år: Sjunde himlen, Med glorian på sned, Fröken Chic och Himmel och pannkaka. Hon var energisk. Från 1930-talet till 1950-talet gjorde hon i snitt tre filmer om året, medverkade i radio och spelade revy med Kar de Mumma och Karl Gerhard. Nästan alla hennes filmer var komedier, och de käcka rollfigurerna log glittrande glada leenden och fick som de ville.

2015, då Sickan Carlsson skulle fyllt 100 (hon blev 96), skrev Svenska Dagbladets teaterkritiker Lars Ring: "Sickan lyckades lyfta sina roller från våp till starka kvinnor, envisa ibland. Pigor och överklassflickor men alltid starka, tydliga. Hon tog sina roller från söthetsfacket till stor handlingskraft. Hon var beredd att glittra men aldrig utan att behålla sin personliga vilja och integritet. "

Och hur många kan sjunga det här utan att snubbla på stavelserna? "Titta blott på min figur, smärt och smidig eller hur? Hittills ej jag mött en herre vilkens hjärta ej betvangs, utav min elegans."

Robin Hood (Bengt Idestam-Almqvist) i Stockholms-Tidningen: "Hasse Ekmans Fröken Chic handlar om ett nytt läkemedel, som lugnar nerverna. Men det får absolut inte intas i samband med öl eller spritdrycker, ty i så fall blir verkan den motsatta: intagaren förlorar alla hämningar, blir vild och galen. […] Men det förefaller som om Hasse tagit sig ett piller – och en pilsner – redan innan han satte i gång med Fröken Chic. Av några hämningar besväras han sannerligen inte. Filmen, som börjar i komediton, hamnar till sist i rena Mack Sennett-muntrationen. Och inget ont i det. Åsa-Nisse kan behöva konkurrenter i snygga gångkläder. […]"

Jerome (Göran Traung) i DN: "Unga Meg Westergren sätter också en piffig färgklick i tavlan, söt och intrigant och retsam som lyxdocka."

Verklighetens "Kvitt eller dubbelt" hade premiär i tv den 12 januari 1957. Programmet sändes från Cirkus med Nils Erik Bæhrendtz som programledare och Mats Rehnberg som domare, och blev en av svensk tv:s största succéer. Det anses vara en av orsakerna till att antalet licensinnehavare ökade från 8 919 i december 1956 till 75 800 vid samma tid 1957.

Nina Widerberg (2018)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel

Filmteam

Regi
Manus
Produktionsledare
Foto
Musik
Koreograf
Arkitekt
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Scripta
Inspicient
B-foto
Musikarrangör
Orkesterledare
Rekvisita
Kläder
B-ljud
Förtexter

Medverkande

Sickan Carlsson Isabella Linder, lärarinna
Hasse Ekman Buster Carell, impressario
Meg Westergren Margareta "Baby" Langenhielm
Herman Ahlsell disponent Krister van Boren
Sif Ruud fröken Trimling, Busters sekreterare
Hjördis Petterson Rita Rang, deckarförfattarinna, Isabellas moster
Sigge Fürst Hagenius, amanuens vid skolöverstyrelsen
Stig Järrel docent Urbàhn, programledare i Kvitt eller dubbelt
Yngve Gamlin professor Gårdvar, domare i Kvitt eller dubbelt
Elsa Carlsson Margit van Boren, grevinna, Kristers mor
Olof Sandborg Hugo van Boren, greve, Kristers far
Carl-Gunnar Wingård rektor Malte Rylander
- Ej krediterade:
Märta Dorff fröken Söderlund, lärarinna
Hanny Schedin fru Brattström
Gösta Prüzelius doktor Klewerud
Carl Reinholdz massören
Alf Östlund betjänt på Ekeberga
John Melin prästen i Södervik
Olof Thunberg notarie Olofsson vid Avdelningen för namnskydd
Agneta Ljungström Agneta, tv-värdinna
Per Lindqvist konferencier på Berns
Sven Holmberg redaktör Westling på Aftonposten
Stig Johanson fotograf
Ulf Johanson utmätningsman
Sune Mangs utmätningsman
Georg Skarstedt stins
Wilma Malmlöf stinsens fru
Sten Hedlund tågkonduktör
Claes Esphagen studiochef
Per Sjöstrand inspicient
Frithiof Bjärne poliskommissarie
Margit Andelius Olga, lärarinna
Göthe Grefbo lärare
Olga Appellöf lärarinna
Gertrud Bodlund Tekla, lärarinna
Agda Helin lärarinna
Marrit Ohlsson lärarinna
Lily Persson lärarinna
Carl Andersson vaktkonstapel
Sven Löfgren stationskarlen på dressin framför det framrusande tåget
Lennart Unnerstad ljudtekniker i Kvitt eller dubbelt
Uddo Funck ljudtekniker i Kvitt eller dubbelt
Roland Nordgren studioman med tidtagarur i Kvitt eller dubbelt
Peter Olofsson man med mikrofonbom i Kvitt eller dubbelt/stand-in för Hasse Ekman i tågvagnen med kol
Ulla Furås stand-in för Sickan Carlsson i tågvagnen med kol

Bolag

Produktionsbolag AB Svensk Filmindustri
Distributör i Sverige (35 mm) AB Svensk Filmindustri 1959
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2018
Laboratorium FilmTeknik AB
Smink Firma Carl M. Lundh AB
Förtext GK-Film Studio AB

Handling

Impressario Buster Carell har råkat i ekonomiska svårigheter. Hans levebröd, naturbarnet Skogas, har lämnat både artistlivet och Sverige. Kvar efter Skogas finns för Buster bara ett stort borgensåtagande, och utmätningsmän går nu igenom hans hem. Allt av värde förses med små lappar.

Våningen har Buster lämnat till uthyrning, och han får en hyresgäst, Margareta Langenhielm, Baby kallad, som är beredd att betala ett överraskande högt pris - 5 000 kr i månaden.

På kvällen ser Buster på TV, 10 000-kronorsfrågan Kvitt eller dubbelt. Isabella Linder, lärarinna till yrket, ställer upp i ämnet Varieté och gör stor lycka. Svaret på 600-kronorsfrågan är Fröken Chic, och när programledaren får Isabella att som avslutning sjunga hela texten till sången, vaknar Busters professionella intresse.

På väg med tåg till den lilla hemstaden får Isabella besök i kupén av Buster som gratulerar och förespeglar henne en framtid i stjärnglans och rikedom. Men hon är inte intresserad.

Buster får namnet Fröken Chic skyddat av Patentverkets avdelning för namnskydd. En disponent, Krister van Boren, hör av sig och vill köpa namnet för 10 000 kr, men Buster begär 100 000, och det blir ingen uppgörelse.

Under sina fortsatta försök att övertala Isabella följer Buster med henne till ett träningspass i jiu jitsu. Han får rycka in som offer och kastas våldsamt i olika riktningar av ett antal vältränade kvinnor. Ledbruten söker han sedan läkare och får av denne några nya avspänningspiller. Det är dock mycket viktigt att inte ta dem i samband med spritförtäring.

Efter nästa, åter framgångsrika, framträdande i Kvitt eller dubbelt bjuds Isabella på Berns av Buster. Där lockas hon upp på scenen och sjunger till publi!kens förtjusning. Senare på kvällen skriver hon också på Busters kontrakt - sedan hon fått hans ekonomiska trångmål klart för sig.

Isabellas uppträdande på Berns har gett tidningsrubriker. De orsakar stort hallå på hennes skola, och skolöverstyrelsen sänder amanuens Hagenius till platsen för att reda ut situationen.

På väg till sin förrättning får Hagenius i sin tågkupé besök av Buster. Hagenius tar sig en klunk medhavd alkohol - för kärlkrampens skull. Buster bjuder på sina nervlugnande piller.

Det är en uppspelt Hagenius som kommer till skolan. Kollegiet beslutar nu att inte vidta någon åtgärd mot Isabella. Hagenius däremot blir omhändertagen av polisen.

Buster har kommit att visa Isabella ett också djupt personligt intresse. Men samtidigt har hans vackra hyresgäst satt sig i sinnet att erövra honom, och med ett par effektiva åtgärder får hon honom att i Isabellas ögon framstå som en enkel kvinnojägare.

Efter att lyckligen ha svarat på 5 000-kronorsfrågan gör Isabella Krister van Borens bekantskap. Han blir helt betagen, och snart har han friat till henne. Hon ber om lite betänketid.

Isabella ska visas upp för Kristers grevliga föräldrar på Ekeberga slott. Hon hämtas av Buster som säger att också han blivit inbjuden.

Isabella och Buster har anlänt till slottet och väntar på att greveparet ska ta emot. Hon är orolig, och han bjuder henne på sina piller - och ett glas konjak.

Isabella är fnittrig, frispråkig och sprallig, när hon träffar Kristers föräldrar. Krister, som anländer lite senare, tycker även han att hon går för långt, och med hans goda minne låter greven köra i väg Isabella och Buster.

När Isabella på kvällen ska besvara 10 000-kronorsfrågan, är hon fortfarande lullig. Men hon lyckas ändå pricka in de rätta svaren.

Isabella har tagit tåget hem. Buster kör i kapp tåget i bil och lyckas ta sig ombord. Han kommer in till henne, kysser henne, förklarar henne sin kärlek och talar om förlovning. Men hon vill först sätta honom på prov. Hon vill se honom i ohämmat tillstånd. Hon tvingar i honom ett par piller och sedan lite av hans medhavda förlovningschampagne.

Buster har tagit kommandot över tåget. Han står framme i ångloket som rusar fram i full fart. Isabella, som han lämnat inlåst, lyckas till sist ta sig ut. Hon kommer fram till loket, strax innan tåget åker in i en tunnel.

Loket kommer krypande ut ur tunneln. I kolvagnen bakom finns Buster och Isabella. De kysser varandra. Du kommer att få livstid för det här, säger hon. Ja, det hoppas jag, säger han. Med dig.

Censur / granskning

Censurnummer 93361
Datum 1959-01-17
Åldersgräns Barntillåten
Originallängd 2490 meter
Kommentar Aktlängder: 540-495-495-460-500 = 2490 meter - 91 minuter. Aktlängder: 540, 495, 495, 460, 500.


Tekniska fakta

Bildformat 2.35:1 (AgaScope)
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem AGA-Baltic
Färgtyp Färg
Färgsystem Eastman Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2490 meter
Längd i minuter 91 min
Akter 5 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Fröken Chic mottogs positivt i stockholmspressen. Robin Hood i StT kom visserligen att tänka på Åsa-Nisse (se nedan), men det är oklart hur mycket av eventuell elakhet det låg i jämförelsen.

Ny Dag (E L): "Hasse Ekman har med åren skaffat sig en högst aktningsvärd skicklighet i filmlustspelets speciella teknik men fråga är om inte Fröken Chic är hans verkliga mästerstycke. Han excellerar här i ett festligt spexande, med olika aktualiteter som bakgrund. Främst är det 'Kvitt eller dubbelt' som fått bestå materialet, och i dessa avsnitt firar Stig Järrel och i än högre grad Yngve Gamlin riktiga triumfer på det parodiska planet. Visserligen är röda tråden den gamla vanliga -- Hasse som förälskad impressario -- men den tvinnas så behändigt att succén otvivelaktigt är säkrad.

Hasse förstör ju inte en roll och man måste därjämte ge många rosor åt Sickan Carlsson, ej minst för hennes oförbrukade spänst vid numera uppnådd mogen ålder."

DN (Jerome): "Ett trevligt svenskt lustspel, utan större pretentioner på djupsinne eller originalitet. Men uppslaget har sina säkra poänger; Hasse Ekman och Gösta Stevens har med frejdigt humör flyttat in på den värsta filmkonkurrentens skådebana och gör en Kvitt eller dubbelt-föreställning i TV som man har idel nöje av. Även om den nu knappast är så spännande som i verkligheten, eftersom denna fröken Chic i Sickan Carlssons näpna uppenbarelse redan från början är klar vinnare. Men idén är bra och filmen broderar ut den ännu bättre, trots att farsvolterna någon gång hotar att spränga lustspelsramen -- uppträdet på det högvälborna Ekeberga och Sigge Fürsts entré i kollegierummet t ex. Men annars trasslar det mesta ihop sig och reder ut sig på ett acceptabelt och fyndigt sätt. Sedan är det ju också roligt att se med vilken charmerande ackuratess som Stig Järrel som docent Urbålen leder sina TV-föreställningar, det är hr Bæhrendtz opp i dagen. (-)

Hon [Sickan Carlsson! är på hemmaplan på filmens alla olika plan denna gången, suverän i sina många sångnummer och 'gullig' hemma i sin skola, idealistisk och svartsjuk om vartannat. Ekman och hon klär varandra fint vid detta laget. Unga Meg Westergren sätter också en piffig färgklick i tavlan, söt och intrigant och retsam som lyxdocka. Så är det Herman Ahlsell, Sif Ruud och en hel del flera, med Elsa Carlsson och Olof som toppande -- socialt åtminstone -- grevepar."

StT (Robin Hood): "Hasse Ekmans Fröken Chic handlar om ett nytt läkemedel, som lugnar nerverna. Men det får absolut inte intas i samband med öl eller spritdrycker, ty i så fall blir verkan den motsatta: intagaren förlorar alla hämningar, blir vild och galen.

I slutet av filmen får Hasse Ekman (dir Buster Carell) själv i sig ett piller i champagne med påföljd att han kör lok som ett lok ej körts sedan en annan Busters (Keaton) glansdagar. Men det förefaller som om Hasse tagit sig ett piller -- och en pilsner -- redan innan han satte i gång med Fröken Chic. Av några hämningar besväras han sannerligen inte. Filmen, som börjar i komediton, hamnar till sist i rena Mack Sennett-muntrationen. Och inget ont i det. Åsa-Nisse kan behöva konkurrenter i snygga gångkläder.

Hasse Ekman är påhittig och minnesgod som vanligt. Irene Dunne i societén och andra spöken. Men huvudmotivet (jag menar inte pillerna) är veterligen original. Ekman har under sina jazzgossestudier snubblat över den gamla varietén, och för in den och dess örhängen på ett aktuellt sätt: i TV:s kvitt eller dubbelt."

Kommentar Svensk filmografi

Inspelningen av Fröken Chic påbörjades 2.6.1958 och avslutades 24.7.1958.

Det i innehållsredogörelsens inledning angivna "naturbarnet Skogas" har fått sitt parodiska namn efter bandyspelaren, flottaren och fiskaren "Snoddas" (Gösta Nordgren).

Verklighetens "Kvitt eller dubbelt" hade premiär i tv den 12.1.1957. Programmet som sändes från Cirkus med Nils Erik Bæhrendtz som programledare och Mats Rehnberg som domare kom att utvecklas till ett av svensk tv:s största trumfkort genom tiderna. Programmet anges av många som en bidragande orsak till den explosionsartade utvecklingen av antalet licensinnehavare under 1957 (från 8 919 i december 1956 till 75 800 samma tid 1957).

Inspelning

1958-06-02 1958-07-24
Filmstaden Råsunda Sverige
Nybroplan Stockholm Sverige
Skansen Stockholm Sverige (m.fl. platser i Stockholm)
Delary-Strömnäsbruks järnväg Småland Sverige

Visningar

Sverigepremiär 1959-01-26 Röda Kvarn Eskilstuna Sverige 91 min
1959-01-26 Cosmorama Göteborg Sverige 91 min
1959-01-26 Kaparen Göteborg Sverige 91 min
1959-01-26 Röda Kvarn Linköping Sverige 91 min
1959-01-26 China Stockholm Sverige 91 min
1959-01-26 Fontänen Stockholm Sverige 91 min
1959-01-26 Skandia Västerås Sverige 91 min
TV-visning 1973-12-24 TV1 Sverige 87 min
1984-03-29 TV2 Sverige 87 min
1989-05-04 TV2 Sverige 87 min
1993-05-17 Kanal 1 Sverige 87 min
2000-09-10 SVT1 Sverige 87 min
Urpremiär 1959-01-26 Röda Kvarn Eskilstuna Sverige 91 min
1959-01-26 Cosmorama Göteborg Sverige 91 min
1959-01-26 Kaparen Göteborg Sverige 91 min
1959-01-26 Röda Kvarn Linköping Sverige 91 min
1959-01-26 China Stockholm Sverige 91 min
1959-01-26 Fontänen Stockholm Sverige 91 min
1959-01-26 Skandia Västerås Sverige 91 min
TV-visning 2013-05-27 SVT 1 Sverige
2015-09-09 SVT1 Sverige
2016-11-07 SVT1 Sverige
Cinemateksvisning 2018-11-19 Zita Stockholm Sverige

Musikstycken

Originaltitel Die Gigerlkönigin
Kompositör Paul Lincke (1894)
Textförfattare Paul Lincke (tysk text 1894)
Ernst Högman (svensk text 1896)
Sångare Sickan Carlsson


Originaltitel Skogas sång
Kompositör Charles Redland (1958)
Textförfattare Hasse Ekman (1958)
Sångare Per Lindqvist (ej i bild)
Sigge Fürst (repris)
Hasse Ekman (repris)


Originaltitel Rock Rulle
Kompositör Charles Redland (1958)
Textförfattare Charles Redland (1958)


Originaltitel Visan om Landegren
Textförfattare Axel Engdahl
Sångare Sickan Carlsson


Originaltitel Tjuv och tjuv, det skall du heta
Sångare Sickan Carlsson


Originaltitel Beside You
Kompositör Don Pelosi
Howard Barnes
Lawrence Hall
Textförfattare Don Pelosi
Howard Barnes
Lawrence Hall


Originaltitel Nu ska vi opp, opp, opp
Kompositör Jules Sylvain (1937)
Textförfattare Gösta Stevens (1937)
Sångare Sickan Carlsson


Ämnesord

Adel
Alkoholförtäring
Amanuens/skolöverstyrelsen
Disponenter
Domare/frågeprogram i TV
Frierier
Frågesport/TV
Författare/deckare
Försoning
Hämningslöshet
Impressario
Jiu Jitsu
Kollegium/skola
Läkare
Lärare
Patent
Polis
Programledare/TV
Rektorer
Skolor
Skolöverstyrelsen
Stockholm
Stockholm/Berns
Stockholm/Nybroplan
Stockholm/Skansen
Strömsnäsbruk-Delaryd järnväg
TV-program
Tåg
Utmätning

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 2523


Typ Kopia
Bredd 35 mm
Längd i meter 2490


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm
Längd i meter 2490


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm
Längd i meter 2490


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel FRÖKEN CHIC
Tryckeri Zetterlund & Thelanders boktryckeri AB


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel Sickan * Hasse FRÖKEN CHIC
Tryckeri Allkopia
Affischdesign Bertil Ranke


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Fröken chic. En vådlig berättelse för filmen av Hasse Ekman och Gösta Stevens.
Omfång 203 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Fröken chic. Ett lustspel av Hasse Ekman och Gösta Stevens med Sickan Carlsson och Hasse Ekman.
Omfång 33 s. + 1 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Fröken chic.
Omfång 2 s. trailer.
Språk Svenska


Typ Kringmaterial
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper SET
Album Ja


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Bildformat 2.39:1
Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Hastighet 24
Längd i minuter 93 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?