Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Fru och fru Sarri
Filmtyp Kortfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk

Handling

Det sa bara klick när Nina träffade Anna-Ida. De är båda unga kvinnor, musiker, uppväxta i norr och de blev kära i varandra. Våren 2005 gifte de sig i Jukkasjärvi kyrka. - Jag...

Visa hela handlingen

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Projektledare
Foto
Musik
Klippning
Ansvarig utgivare
Filmkonsulent
Kompletterande foto
Ljudbearbetning
Övrig medarbetare

Medverkande

Bolag

Handling

Det sa bara klick när Nina träffade Anna-Ida. De är båda unga kvinnor, musiker, uppväxta i norr och de blev kära i varandra. Våren 2005 gifte de sig i Jukkasjärvi kyrka.

- Jag trodde inte man kunde bli kär på en dag. Jag trodde att kärlek växer fram ur vänskap och att man känner varandra i år, minst, så det här gick ju inte, säger Anna-Ida.

Anna-Ida och Nina möttes på en musikhögskola och lever i dag av musiken som försörjer dem på ett eller annat sätt. Ingen av dem har fast jobb. Deras liv står alltid öppet för nya projekt eller oväntade vägar. Idéer får de hela tiden av varandra. De spelar folkmusik ihop, fagott och accordion.

Så ofta paret har tid åker de till stugan vid fjällsjön. Här hämtar de inspiration och kan vara helt lediga. I den avsides belägna fjällstugan finner de harmoni.

- Det hade inte spelat någon roll om Anna-Ida varit man eller kvinna. Jag hade gift mig med henne i vilket fall, säger Nina. (Text SVT)

Tekniska fakta

Färgtyp Färg
Hastighet 25
Längd i minuter 28 min


Inspelning

Sverige (vårvintern) 2006 2006

Visningar

TV-visning 2006-09-28 SVT2 Sverige 28 min
2006-09-30 SVT2 Sverige 28 min
2006-10-01 SVT2 Sverige 28 min

Ämnesord

Nationella minoriteter, samer
Samer
Svenska minoritetsspråk, samiska

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?