Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Flipping Out
Filmtyp Långfilm
Kategori Dokumentär
Regi
Producent
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2008-05-11

Handling

Varje år muckar ca 50 000 israeliska ungdomar från år av militärtjänstgöring. Minst 20 000 av dessa tar sitt muckarbidrag och sticker till Indien och Fjärran Östern där de flesta...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Bolag

Handling

Varje år muckar ca 50 000 israeliska ungdomar från år av militärtjänstgöring. Minst 20 000 av dessa tar sitt muckarbidrag och sticker till Indien och Fjärran Östern där de flesta experimenterar med droger och festar loss. Minst 2 000 av dem får svåra psykiska problem, ett fenomen som kallas "Flipping Out".

Yoav Shamirs film ger ett närgånget porträtt av flera av dessa ungdomar, många ständigt påtända och festande. Genom intervjuerna får vi en mindre smickrande bild av hur de ser på sina militära erfarenheter och sin omgivning. Parallellt skildras också Israels försök att hantera dessa problem på plats i Indien, från statsfinansierade antidrogvärdshus till messianska ultraortodoxa som tar chansen att också torgföra en annan agenda.

Tekniska fakta

Bildformat 1.85:1
Ljudsystem Dolby Digital
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i minuter 87 min


Visningar

Festivalvisning 2008-02-13 Berlin Tyskland 87 min (Berlin International Film Festival)
Sverigepremiär 2008-05-11 Zita Stockholm Sverige 84 min (Stockholms Judiska Filmfestival 10-13 maj 2008)

Ämnesord

Dokumentärfilm

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?