Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Jäniksen vuosi
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Sverigepremiär 1979-08-27

Medverkande

Antti Litja
Kaarlo Vatanen

Kauko Helovirta
vakthavande

Paavo Hukkinen
taxichaufförer

Juha Kandolin
fotografen

Kosti Klemelä
viltvårdaren

Visa alla medverkande

Handling

Reklammannen Vatanen finner sitt jobb alltmer pressande. Hans äktenskap är inte heller speciellt lyckligt. På en resa i norra Finland för att presentera en ny kampanj för en deodorant för...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag Filminor Oy
Distributör i Sverige (35 mm) AB Svensk Filmindustri

Handling

Reklammannen Vatanen finner sitt jobb alltmer pressande. Hans äktenskap är inte heller speciellt lyckligt. På en resa i norra Finland för att presentera en ny kampanj för en deodorant för en kund råkar han och hans arbetskollega köra på en hare. De stannar bilen och Vatanen går in i skogen för att leta efter haren. Han finner den med ett skadat ben, tar upp den i famnen och beslutar sig där och då för att stanna kvar i skogen. Hans kollega ropar och ropar men får inget svar och fortsätter till närmsta stad. Haren ska ha gulvial och vicker säger jaktvårdaren och Vatanen ger sig ut för att få tag på växterna och får hjälp av en taxichaufför. Efter detta följer en rad episoder i skogen. Vatanen blir tagen av polisen, men släpps. Han får också vara med om en skogsbrand, träffar en hembrännare och överraskas av två berusade jägare som jagar honom. När han tror att han är säker i en koja i obygden kommer en helikopter med turister som vill se något urfinskt. Vatanen lyckas på centrala dataregistret utplåna sina personuppgifter och låta ett antal medborgarenummer samtidigt försvinna. Han blir så småningom satt inom lås och bom. Haren rymmer ur sin bur och även Vatanen lyckas på ett mirakulöst sätt försvinna från sin cell.

Censur / granskning

Censurnummer 119918
Datum 1979-02-14
Åldersgräns Tillåten från 7 år
Originallängd 2735 meter


Visningar

Sverigepremiär 1979-08-27 Sture Stockholm Sverige 100 min
TV-visning 1981-03-15 TV1 Sverige
1982-11-12 TV1 Sverige

Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Storlek Mindre än 850 x 400


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 5
Färg papper 16
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?