Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Hitler - ein Film aus Deutschland
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Sverigepremiär 1979-02-06

Handling

Der Graal. En cirkusdirektör ropar ut världens största föreställning: det skall bli repetition på världens undergång. Och Hitler, som en gång iscensatte det hela, finns inte kvar, så...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Handling

Der Graal. En cirkusdirektör ropar ut världens största föreställning: det skall bli repetition på världens undergång. Och Hitler, som en gång iscensatte det hela, finns inte kvar, så alla måste själva spela honom. Ein deutscher Traum. Likstel och dödsblek reser sig Adolf Hitler ur Richard Wagners öppnade grav. I en försvarsmonolog menar han sig bara ha varit en produkt av sin egen tids drömmar och behov. Das Ende eines Wintermärchens. Tredje Rikets Tyskland var ett förspel till våra dagars värld. Överallt finns ättlingar och arvet efter Hitler: i Afrika, i Asien, i Amerika, i Europa -- i Västtyskland av idag. Wir, Kinder der Hölle. Sina avsikter och omänskliga idéer beskrev Hitler utförligt i "Mein Kampf" långt före sitt maktövertagande. Tog ingen bokens innehåll på allvar? Eller var Tredje Rikets ofattbara grymheter och gigantiska vanvett blott ett ofrånkomligt steg på vägen mot våra dagars samhällsutveckling?

Censur / granskning

Kommentar 2.404 m gul


Visningar

Stockholmspremiär 1979.02.06, 1979.06.13, 1979.06.20, 1979.06.27 tv1
Sverigepremiär 1979-02-06 TV1 Sverige

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare.

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 5
Album Nej


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?