Innehållsförteckning

 • Visningar
 • Musikstycken
 • Utmärkelser
 • Relaterade filmer
 • Ämnesord
 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel And Then We Danced
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Genomsnittsbetyg 4,08 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2019-09-13

Handling

”En coming-of-age-film i dansmiljö där en dansare motvilligt förälskar sig i sin största rival.” (produktionsbolagets synopsis)

Press

Filmen fick genomgående fyror samt en femma. 14 av våra 15 källor betygsatte filmen vars snittbetyg blev så pass högt att filmen kvalar in på åttonde plats på vår topp 10-lista över...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Line Producer
Foto
Produktionsdesign
Klippning
Medproducent
Samproducent
Exekutiv producent
Assistent till producenten
Rollsättare
Filmkonsulent
Colorist
Attributör
Kostymör
Art Director

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag French Quarter Film AB
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) Triart Film AB 2019

Handling

”En coming-of-age-film i dansmiljö där en dansare motvilligt förälskar sig i sin största rival.” (produktionsbolagets synopsis)

Tekniska fakta

Bredd DCP
Längd i minuter 105 min
Dialogspråk
Textad


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick genomgående fyror samt en femma. 14 av våra 15 källor betygsatte filmen vars snittbetyg blev så pass högt att filmen kvalar in på åttonde plats på vår topp 10-lista över de filmer som fått högst betyg sedan 2007.

Björn Jansson, Björns Filmguide SR P4, betyg 5: ”Jag ger ’And then we danced’ en femma i betyg, och kan redan nu säga att det troligen är årets bästa svenska film. Varför undrar ni kanske? Jo, Det är en växa-upp-skildring, en hitta-sig-själv-historia som har samma originalitet som ’Sameblod’ och ’Låt den rätte komma in’.”

Nina Asarnoj, Kulturnytt i P1, betyg 4: ”Jag kan inte sluta titta på Merabs känsliga ansikte, hans orangea huvtröja, blickarna han ger sin nya vän. Kärleken som är förbjuden, inte i lag men i praktiken. Det är en oerhört vacker film Levan Akin har gjort, en färgrik dröm som det gör direkt ont att vakna upp ur.”

Alexander Dunerfors, Moviezine, betyg 4: ”Miljöerna och karaktärerna känns levande och skildras med absolut fingertoppskänsla. Det finns så mycket äkta små detaljer och naturliga ögonblick, så det är nästan som att titta på en dokumentärfilm. Levan Akin har skicklig hand med alla sina skådespelare, och ger dem utrymme att skapa magi. Extra mycket sprakar det mellan Levan Gelbakhiani och Bachi Valishvili, och som publik längtar man efter nästa scen mellan de två tillsammans."

Genomsnittsbetyg: 4,08

Visningar

Sverigepremiär 2019-09-13 Sverige

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?