Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll

Beskrivning

Skådespelerska. Född Charlotta Larsson i Vantörs församling, Stockholm. Hon är dotter till skådespelarna Erland Josephson och Barbro Larsson och hade till en början ingen utbildning när hon filmdebuterade i sin fars film Marmeladupproret (1980) utan arbetade då som snabbköpskassörska i Hallonbergen. Tidigare hade hon varit verksam som sjukvårdsbiträde samt arbetat inom parkleken och som sufflös. Hon hade dock alltid velat bli skådespelerska och efter filmdebuten utbildade hon sig vid Scenskolan i Stockholm 1981-1984 varefter hon var vid Dramaten en längre...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska. Född Charlotta Larsson i Vantörs församling, Stockholm.

Hon är dotter till skådespelarna Erland Josephson och Barbro Larsson och hade till en början ingen utbildning när hon filmdebuterade i sin fars film Marmeladupproret (1980) utan arbetade då som snabbköpskassörska i Hallonbergen. Tidigare hade hon varit verksam som sjukvårdsbiträde samt arbetat inom parkleken och som sufflös. Hon hade dock alltid velat bli skådespelerska och efter filmdebuten utbildade hon sig vid Scenskolan i Stockholm 1981-1984 varefter hon var vid Dramaten en längre tid. Senare var hon verksam vid Teater Plaza, där hon med Thorsten Flinck och Lena Nilsson formerade gruppen Grupp 98 och senare Nya grupp 98 inom denna teater, och regisserade även några uppsättningar. Hon hade en uppmärksammad roll i tv-serien "Liten tuva ..." (1985) om en ung mors vedermödor med sitt barn och den bohemiske barnafadern och vidare en betydande roll som Elisabeth Dohna i tv-serien Gösta Berlings saga (1986). Under senare år har hon emellertid blivit mer känd genom en såpa-roll som skvallertidningsjournalist i serien Nya Tider (1999-2001).

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?