Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf.-Hanno-Heinz Fuchs tillhörde Dramatiska Institutets första årskull 1970-1972. Efter några år som B-foto och reklamfilmare fick han 1977 förtroendet att filma Widerbergs tysk/svenska samproduktion Victoria. En av anledningarna var att han med sitt österrikiska ursprung behärskade tyska. Fuchs gjorde dock bra ifrån sig trots den ofta kaotiska inspelningen och efter premiären 1979 signerade han bl.a. Lasse Åbergs Repmånad, 1979 och Sällskapsresan II...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf.

-

Hanno-Heinz Fuchs tillhörde Dramatiska Institutets första årskull 1970-1972. Efter några år som B-foto och reklamfilmare fick han 1977 förtroendet att filma Widerbergs tysk/svenska samproduktion Victoria. En av anledningarna var att han med sitt österrikiska ursprung behärskade tyska. Fuchs gjorde dock bra ifrån sig trots den ofta kaotiska inspelningen och efter premiären 1979 signerade han bl.a. Lasse Åbergs Repmånad, 1979 och Sällskapsresan II –Snowroller, 1985. Mest ägnade han sig dock åt reklamfilm.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?