Grundfakta

Media (1 st)

Alternativnamn
Regi
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare. Född Agneta Britt-Marie Fagerström i Tullinge, Botkyrka.-Agneta Fagerström-Olssons första långfilm Seppan (1986) baserades på minnen från hennes barndom och hon har sedan dess regisserat en rad film- och TV-produktioner, bl.a. Hjälten (1990), Kärlekens himmelska helvete (1993) och Knockout (2000). Hennes TV-serie Hammarkullen (1997) blev flerfaldigt prisad, inte minst internationellt.


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare. Född Agneta Britt-Marie Fagerström i Tullinge, Botkyrka.

-

Agneta Fagerström-Olssons första långfilm Seppan (1986) baserades på minnen från hennes barndom och hon har sedan dess regisserat en rad film- och TV-produktioner, bl.a. Hjälten (1990), Kärlekens himmelska helvete (1993) och Knockout (2000). Hennes TV-serie Hammarkullen (1997) blev flerfaldigt prisad, inte minst internationellt.

Utmärkelser

Ingmar Bergman-priset Stockholm 1998 (Ingmar Bergman-pris delat med Peter Birro: plakett och 50 000 kr)
Pris Stockholm 1986 Seppan (Expressens TV-pris)
Bo Widerberg-stipendiet Båstad

Insatser

Musikstycken

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?