Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelerska, musikalartist. Född Sara Lindstrand i Adolf Fredriks församling, Stockholm. Hon spelade teater som barn vid Vår Teater och vidareutbildade sig vid Skara Skolscen. Efter flera försök kom hon in vid Scenskolan i Göteborg 1982-1985 och efter examen slog hon igenom i tv i serien Varuhuset (1988) som den unge förolyckade poetens flickvän som förföljs av sin före detta fästman. Hennes mörka och något trolska utstrålning bidrog till att ge ett visst drag av mystik åt denna karaktär. Hon har även synts som dotter i Carin Mannheimers serie...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska, musikalartist. Född Sara Lindstrand i Adolf Fredriks församling, Stockholm.

Hon spelade teater som barn vid Vår Teater och vidareutbildade sig vid Skara Skolscen. Efter flera försök kom hon in vid Scenskolan i Göteborg 1982-1985 och efter examen slog hon igenom i tv i serien Varuhuset (1988) som den unge förolyckade poetens flickvän som förföljs av sin före detta fästman. Hennes mörka och något trolska utstrålning bidrog till att ge ett visst drag av mystik åt denna karaktär. Hon har även synts som dotter i Carin Mannheimers serie Svenska hjärtan (1987 och 1998). Därefter har hon förekommit bara sparsamt i film och tv, senast som UD-tjänsteman med problemfyllt förhållande till sin utomäktenskapliga dotter i Vänner >< fiender (1999-2000).

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?