Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Nils Olof Fabian Sarri i Katarina församling, Stockholm. Son till skådespelarna Inga och Lasse Sarri.-Olle Sarri började medverka på scen i mycket unga år. Vid sex års ålder gjorde han TV-debut i berättarserien Olles mammas morbror (1978) där släktingar i Hälsingland medverkade. Han genomgick teaterlinjen vid Södra Latin och arbetade efter gymnasiet fyra år på daghem. Enligt egen uppgift försökte han komma in vid scenskolorna i Stockholm och Malmö inte mindre än sju gånger utan att lyckas. Han har dock lärt...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Nils Olof Fabian Sarri i Katarina församling, Stockholm. Son till skådespelarna Inga och Lasse Sarri.

-

Olle Sarri började medverka på scen i mycket unga år. Vid sex års ålder gjorde han TV-debut i berättarserien Olles mammas morbror (1978) där släktingar i Hälsingland medverkade.

Han genomgick teaterlinjen vid Södra Latin och arbetade efter gymnasiet fyra år på daghem. Enligt egen uppgift försökte han komma in vid scenskolorna i Stockholm och Malmö inte mindre än sju gånger utan att lyckas. Han har dock lärt sig en hel del av sin mor. 1995 fick han ett genombrott som sketchskådespelare i Z-TV:s Knesset och medverkade därefter i en rad TV-program och shower som Bullen, Pentagon och Sen kväll med Luuk. Han har också spelat på Stadsteaterns scen Backstage i succéföreställningen "Dr Kokos kärlekslaboratorium" som även gjordes för TV 1999.

Sarri representerar en form av humor som skulle kunna kallas en pinsamhetens komik av det lite skruvade slaget. Detta blir inte minst tydligt i karaktärer som inneboende och komvuxstuderande i c/o Segemyhr (1998, 1999 och 2003) och Heja Björn (2002). Det är en komik som kretsar kring fumliga, dumsnälla och lite bortkomna unga män i den sofistikerade urbana generationen. En betydligt mörkare sida visade han upp i Jesper Ganslandts Apan (2009). För rollen blev Sarri året därpå Guldbaggenominerad för bästa manliga huvudroll.

P O Qvist (2004), redigerad 2011-11-08

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2010 Bästa manliga huvudroll Apan

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?