Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Medverkande

Beskrivning

Född i Bromma. Skådespelare. Statens scenskola, Stockholm.Han är 1978-1981 utbildad vid Scenskolan i Stockholm och har därefter spelat på en mångfald scener som Stockholms stadsteater,  Pistolteatern 1985-1988, Boulevardteatern i början av 1990-talet, Riksteatern, Upsala stadsteater, Västmanlands länsteater, Norrbottensteatern och hos Fria Teatern i Högdalen. På Pistolteatern framförde han 1985 den egenhändigt förfärdigade enmansföreställningen Tor - åskguden. I tv och ibland på film har han mest synts i biroller och då i regel som...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Född i Bromma. Skådespelare. Statens scenskola, Stockholm.

Han är 1978-1981 utbildad vid Scenskolan i Stockholm och har därefter spelat på en mångfald scener som Stockholms stadsteater,  Pistolteatern 1985-1988, Boulevardteatern i början av 1990-talet, Riksteatern, Upsala stadsteater, Västmanlands länsteater, Norrbottensteatern och hos Fria Teatern i Högdalen.

På Pistolteatern framförde han 1985 den egenhändigt förfärdigade enmansföreställningen Tor - åskguden. I tv och ibland på film har han mest synts i biroller och då i regel som ganska otrevliga figurer som t.ex. gangstern i Varuhuset (1988) som ser till att Karin Forss sprängs i luften med en bilbomb. Han var också en hotfull man i Pip-Larssons (1998) och den ganska otrevlige barnavårdsmannen i Den bästa sommaren (2000). Något mer komisk men fortfarande bufflig var han som en av sönerna i situationskomediserien Glöm inte mamma! (1998). Härtill bidrar hans allvarliga och dystra uppsyn. Han har dock blivit mest känd och sedd för en lite annorlunda roll nämligen i julkalendern Pelle Svanslös (1997) samt långfilmen Pelle Svanslös och den stora sKattjakten (2000), där han som Bull tillsammans med Leif Andrée (Bill) var en av Elaka Måns korkade följeslagare.

P O Qvist (2004)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?