Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk skådespelare och komiker. Född Clas-Peder Malmberg i Göteborg, Västra Götalands län. -Som tonåring fick Claes Malmberg praktik på Götateatern vilket blev början på ett livslångt teaterintresse. Han slog igenom i lokalradiokanalen Radio Göteborg Sjuhärad som figuren Ronny Jönsson. Därefter uppträdde han som Ronny Jönsson i flera olika TV- och humorsammanhang. Under flera år turnerade han också som ståuppkomiker tillsammans med Lennie...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare och komiker. Född Clas-Peder Malmberg i Göteborg, Västra Götalands län.

-

Som tonåring fick Claes Malmberg praktik på Götateatern vilket blev början på ett livslångt teaterintresse. Han slog igenom i lokalradiokanalen Radio Göteborg Sjuhärad som figuren Ronny Jönsson. Därefter uppträdde han som Ronny Jönsson i flera olika TV- och humorsammanhang. Under flera år turnerade han också som ståuppkomiker tillsammans med Lennie Norman. Duon förekom senare i TV-programmet Måndagsklubben på Kanal 5. Som skådespelare på teaterscenen har Malmberg gjort flera uppmärksammade roller i till exempel "Les Miserables", "Annie", "The Producers – Det våras för Hitler". För sin insats i den sistnämnda belönades han med Guldmasken 2009 som bästa manliga musikalartist. På filmduken har han medverkat i folkkära filmer som Lotta på Bråkmakargatan (Johanna Hald, 1992), Kalle Blomkvist - mästerdetektiven lever farligt (Göran Carmback, 1996) samt TV-filmen Den fjärde mannen (Kristian Petri, 2014). Malmberg medverkar även regelbundet i humorprogrammet Parlamentet, där han varit en återkommande panelmedlem sedan år 2000.

Elsa Forsman (2021)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?