Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare. Född Fredrik Olof Johan Norling i Lycksele, Lappland. Han är uppväxt i Karlskoga där han bl.a. uppträdde som sångare i det lokala rockbandet Point Five. När han var tjugoett flyttade han till Stockholm i akt och mening att bli skådespelare och fick en roll vid Teater Hydra. Två år senare utbildade han sig 1988-1991 vid Teaterhögskolan i Stockholm. Därefter har han spelat vid Riksteatern och på Dramaten. Tillsammans med bl.a. Tova Magnusson, Simon Norrthon och andra är han sedan 1995 medlem av humorgruppen Clownen luktar bensin som uppträtt framför...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare. Född Fredrik Olof Johan Norling i Lycksele, Lappland.

Han är uppväxt i Karlskoga där han bl.a. uppträdde som sångare i det lokala rockbandet Point Five. När han var tjugoett flyttade han till Stockholm i akt och mening att bli skådespelare och fick en roll vid Teater Hydra. Två år senare utbildade han sig 1988-1991 vid Teaterhögskolan i Stockholm. Därefter har han spelat vid Riksteatern och på Dramaten. Tillsammans med bl.a. Tova Magnusson, Simon Norrthon och andra är han sedan 1995 medlem av humorgruppen Clownen luktar bensin som uppträtt framför allt i radio och senare även på scen.

Som filmskådespelare blev han först uppmärksammad genom rollen i Svart Lucia (1992) och ökade på sitt kändisskap genom rollen som radiopratare i de två serieomgångarna av Radioskugga (1995 och 1997), roller med det gememsamma draget att det handlar om snälla och något mesiga yngre män som konfronteras med livets svartare realiteter.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?