Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Regi

Beskrivning

Född Tor Ejnar Cederholm i Norrala, Gävleborgs län. Genomgått sex klasser i högre allmänt läroverk samt kompletterande kurser för studentexamen, genomgått Påhlmans Handelsinstitut i Stockholm, företagit studieresor till de skandinaviska länderna samt Finland, Tyskland, Holland, Frankrike och England. Varit anställd i Forsner Fotografiska magasin 5 år. Inträdde i film- och biografbranschen 1906. Varit verksam som filmfotograf hos AB Bioblanch 1906, som föreståndare för Biografen Blanchs samt 6 år som kassör i Biograffirman N.P. Nilsson & Son. Innehade och drev...

Visa hela beskrivningen

Beskrivning

Född Tor Ejnar Cederholm i Norrala, Gävleborgs län. Genomgått sex klasser i högre allmänt läroverk samt kompletterande kurser för studentexamen, genomgått Påhlmans Handelsinstitut i Stockholm, företagit studieresor till de skandinaviska länderna samt Finland, Tyskland, Holland, Frankrike och England. Varit anställd i Forsner Fotografiska magasin 5 år. Inträdde i film- och biografbranschen 1906. Varit verksam som filmfotograf hos AB Bioblanch 1906, som föreståndare för Biografen Blanchs samt 6 år som kassör i Biograffirman N.P. Nilsson & Son. Innehade och drev London-biografen i Stockholm från 1914. Medlem av samt en av stiftarna av Sveriges Biografägareförbund, dess ordförande 1915-1918. Styrelseledamot i Sveriges Biograf- och Filmkammare. Pingstfondens kurator sedan 1933. Gift med Albina Matilda Magnusson. Barn: Karin Astrid, född 1906; Tor Erik, född 1913. Avled i Bromma, Stockholm.

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?