Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1989), musiker, sångare. Född Lars Fredrik Alexander Hammar i Umeå, Västerbotten. Som 18-åring kom han till Stockholm och fick jobb som statist på Stadsteatern och började spela i olika fria grupper. Han kom till Dramaten i början av 1990-talet och några år senare fick han sin första stora filmroll i Stora och Små Män som en av de tre jazzintresserade ynglingarna, där han kunde utnyttja sitt intresse för sång och att spela saxofon. Har beskrivits som en aktör som är intresserad av Method Acting och har i...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1989), musiker, sångare. Född Lars Fredrik Alexander Hammar i Umeå, Västerbotten.

Som 18-åring kom han till Stockholm och fick jobb som statist på Stadsteatern och började spela i olika fria grupper. Han kom till Dramaten i början av 1990-talet och några år senare fick han sin första stora filmroll i Stora och Små Män som en av de tre jazzintresserade ynglingarna, där han kunde utnyttja sitt intresse för sång och att spela saxofon. Har beskrivits som en aktör som är intresserad av Method Acting och har i allmänhet spelat ganska sammanbitna, yngre män. Det är också utmärkande för en senare stor roll som kriminalpolisen Rooth i sviten tv-filmer efter Håkan Nessers kriminalromaner om kommissarie Van Veteren: Det grovmaskiga nätet (2000), Återkomsten (2001) och Kvinna med födelsemärke (2001). Han var också bemärkt som hotfull mc-gängmedlem i Laura Trenter presenterar: Pappa polis (2002).

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?