Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Övrig medarbetare

Beskrivning

Skådespelerska, sångerska (film- och tv-roller från 1992). Född Karin Maria Bjurström i Örebro. Hon utbildade sig vid Scenskolan i Göteborg 1987-1990 och var efter examen under flera år engagerad vid Stockholms stadsteater. Därefter har hon även spelat på Dramaten och en del fria scener. Bjurström har drivit en egen teater, Dagmarteatern, till vilken hon skrivit egna pjäser (Blues och Två kvinnor av samma sort) och även svarat för scenografi. Denna mångsidiga aktris är i huvudsak känd för en roll, nämligen den elaka "bitchen" med de...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska, sångerska (film- och tv-roller från 1992). Född Karin Maria Bjurström i Örebro.

Hon utbildade sig vid Scenskolan i Göteborg 1987-1990 och var efter examen under flera år engagerad vid Stockholms stadsteater. Därefter har hon även spelat på Dramaten och en del fria scener. Bjurström har drivit en egen teater, Dagmarteatern, till vilken hon skrivit egna pjäser (Blues och Två kvinnor av samma sort) och även svarat för scenografi. Denna mångsidiga aktris är i huvudsak känd för en roll, nämligen den elaka "bitchen" med de blixtrande ögonen, Jeanette Wester, i Rederiet, där hon medverkade säsongerna 1995-1998. En senare större roll har varit som återhållsamt spelad kriminalpolis i tv-serien Para§raf 9 (2003).

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?