Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1968). Född i Storkyrkoförsamlingen, Stockholm. Han är son till skådespelerskan Irma Christenson och författaren Per Erik Rundquist. Genom sin mor kom han redan som mycket ung att få barnroller på Dramaten. Han debuterade 1965 som nioåring i Klas Klättermus och sedan spelade han vidare där fram till och med 1968 och var vid Stockholms stadsteater i ytterligare fyra år ända till sin medverkan i Stadsteaterns uppsättning av Lulu. Ungefär samtidigt som scendebuten hade han en liten roll i Ingmar Bergmans...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1968). Född i Storkyrkoförsamlingen, Stockholm.

Han är son till skådespelerskan Irma Christenson och författaren Per Erik Rundquist. Genom sin mor kom han redan som mycket ung att få barnroller på Dramaten. Han debuterade 1965 som nioåring i Klas Klättermus och sedan spelade han vidare där fram till och med 1968 och var vid Stockholms stadsteater i ytterligare fyra år ända till sin medverkan i Stadsteaterns uppsättning av Lulu. Ungefär samtidigt som scendebuten hade han en liten roll i Ingmar Bergmans Vargtimmen (1968). Därefter avtog lusten att spela och intresset slumrade intill tjugoårsåldern då han åter började tänka på skådespelarbanan och sökte några gånger till Scenskolan tills han kom in i Göteborg 1978. Efter examen 1981 följde arbete vid Malmö stadsteater, 1982-83 vid Dramaten, 1983-85 vid tv-teatern, 1985 Riksteatern och därefter frilans. Riktigt känd blev han som den missanpassade figuren Kent genom TV-serien Tre Kronor (1994-1997). Därefter har han varit i huvudsak verksam som manusförfattare och regissör, bl. a. var han en av huvudförfattarna till TV-serien Höök.

P O Qvist (2004), redigerad 2013-11-28

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?