Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Stillbildsfoto

Beskrivning

Stillbildsfotograf. Född Per Bernhard Adolphson i Kungsholms församling, Stockholm.Per B. Adolphson har ägnat största delen av sin verksamhet som fotograf åt bilder som har med musik att göra. 1974 var han stillbildsfotograf under inspelningen av Ingmar Bergmans Trollflöjten och samtidigt började han som en av tre fotografer på Dramaten. I början av 1980-talet övergick han till att fotografera för Riksteatern. Under senare år har han också varit verksam som arkitekturfotograf. Ulf Larsson (2008)


Relaterat

Beskrivning

Stillbildsfotograf. Född Per Bernhard Adolphson i Kungsholms församling, Stockholm.

Per B. Adolphson har ägnat största delen av sin verksamhet som fotograf åt bilder som har med musik att göra. 1974 var han stillbildsfotograf under inspelningen av Ingmar Bergmans Trollflöjten och samtidigt började han som en av tre fotografer på Dramaten. I början av 1980-talet övergick han till att fotografera för Riksteatern. Under senare år har han också varit verksam som arkitekturfotograf.

Ulf Larsson (2008)

Insatser

Stillbildsfoto

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?