Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Alternativnamn
Regi
Klippning
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör och manusförfattare. Född i Stockholm. Filmvetenskapliga studier vid Stockholms universitet samt dokumentärfilmkurs vid Ateliers Varan i Paris.-Mia Engberg har efter Dramatiska Institutets regiutbildning gjort flera dokumentärer i det kortare formatet, bl.a. den Guldbaggenominerade The Stars We Are (1998). Efter långfilmen 165 Hässelby (2005) var hon initiativtagare och producent till de uppmärksammade Dirty Diaries-filmerna (2009).Erik Önnevall (2012)


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör och manusförfattare. Född i Stockholm. Filmvetenskapliga studier vid Stockholms universitet samt dokumentärfilmkurs vid Ateliers Varan i Paris.

-

Mia Engberg har efter Dramatiska Institutets regiutbildning gjort flera dokumentärer i det kortare formatet, bl.a. den Guldbaggenominerade The Stars We Are (1998). Efter långfilmen 165 Hässelby (2005) var hon initiativtagare och producent till de uppmärksammade Dirty Diaries-filmerna (2009).

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2014 Bästa klippning Belleville Baby

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Klippning
Ljudtekniker
Roll
Rådgivare
Konstnärlig rådgivare
Dramaturg
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?