Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1994). Född Lars Örjan Landström i Gällivare, Lappland. Han är uppväxt utanför Luleå men flyttade till Stockholm med planer på att först bli ingenjör och kom där mer av en händelse i kontakt med teatern. Han kom in vid Teaterhögskolan i Malmö 1990 och gjorde där sin praktik hos gruppen Darling Desperados och medverkade i uppsättningar som When she danced (1991) och Bombi Bitt och jag (1992). Efter examen 1993 kom han till Folkteatern i Göteborg där han stannade i tre år samt därefter ett år vid...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1994). Född Lars Örjan Landström i Gällivare, Lappland.

Han är uppväxt utanför Luleå men flyttade till Stockholm med planer på att först bli ingenjör och kom där mer av en händelse i kontakt med teatern. Han kom in vid Teaterhögskolan i Malmö 1990 och gjorde där sin praktik hos gruppen Darling Desperados och medverkade i uppsättningar som When she danced (1991) och Bombi Bitt och jag (1992). Efter examen 1993 kom han till Folkteatern i Göteborg där han stannade i tre år samt därefter ett år vid Angereds teater 1996-97. Därefter frilans med framför allt många film- och tv-roller.

Med sin eftertänksamma och lite långsamma framtoning och med sin norrländska accent har han framför allt i tv fått spela en hel del sympatiska figurer, ofta av arbetarklass, eller poliser och motsvarande. Han blev kanske först mest uppmärksammad som den lite försagde hantverkaren i Carin Mannheimers Svenska hjärtan (1998) som förälskar sig i den mer världsvana kvinnliga tv-producenten (Lena B. Nilsson).

2000 hade han sin första stora filmroll som boxare i Agneta Fagerström-Olssons Knockout och senare 2003 har han haft ännu en betydande roll som pappan i Emma & Daniel - mötet.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?