Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1990). Född Christer Michael Fant i Sigtuna. Han är son till skådespelaren George Fant men hade först ingen tanke på att bli skådespelare. Han började studera i Uppsala med tanke på att bli kemist men ägnade mer tid åt spex och liknande aktiviteter än studier och sökte sig därför till Scenskolan i Göteborg som han genomgick 1976-1979. Därefter blev han engagerad vid Göteborgs stadsteater. I förstone gjorde han sig mer känd som programledare för tv:s popprogram Guldslipsen, innan han 1997 fick sitt stora...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1990). Född Christer Michael Fant i Sigtuna.

Han är son till skådespelaren George Fant men hade först ingen tanke på att bli skådespelare. Han började studera i Uppsala med tanke på att bli kemist men ägnade mer tid åt spex och liknande aktiviteter än studier och sökte sig därför till Scenskolan i Göteborg som han genomgick 1976-1979. Därefter blev han engagerad vid Göteborgs stadsteater.

I förstone gjorde han sig mer känd som programledare för tv:s popprogram Guldslipsen, innan han 1997 fick sitt stora genombrott hos en större publik i rollen som elaka Måns i tv-serien Pelle Svanslös där han nästan helt och hållet "stal" föreställningen från de övriga medverkande. I denna och en del andra senare roller, som t.ex. i Håll käften! Terapeuterna i Farsta (2003) visar han bl.a. en utpräglad mimisk förmåga.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?