Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll

Beskrivning

Skådespelerska. Född Ingar Hanna Sigrid Sigvardsdotter i Kivik, Skåne. Hon är uppväxt i Vitaby utanför Kivik och utbildades 1991-1993 vid Calle Flygares teaterskola och har därefter tagit privatlektioner i scenframställning, röst och sång samt genomgått kurs vid Dramatiska Institutet i skådespelarens filmiska uttryck. Vid 1990-talets mitt hade hon några smärre roller vid Dramaten såsom i Bergmans uppsättningar av Misantropen (1995) och Yvonne prinsessa av Burgund (1995). Efter ett par små biroller i tv syntes hon på allvar som...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska. Född Ingar Hanna Sigrid Sigvardsdotter i Kivik, Skåne.

Hon är uppväxt i Vitaby utanför Kivik och utbildades 1991-1993 vid Calle Flygares teaterskola och har därefter tagit privatlektioner i scenframställning, röst och sång samt genomgått kurs vid Dramatiska Institutet i skådespelarens filmiska uttryck.

Vid 1990-talets mitt hade hon några smärre roller vid Dramaten såsom i Bergmans uppsättningar av Misantropen (1995) och Yvonne prinsessa av Burgund (1995). Efter ett par små biroller i tv syntes hon på allvar som samvetslös börsmäklare i den omdiskuterade serien Lukas 8:18 (1999) och visade då förmåga att gestalta lite tvetydiga karaktärer som döljer detta bakom ett lite inställsamt och försmädligt leende, något som fortsatt i olika biroller. Hon hade en uppmärksammad filmroll som biolog i den övernaturliga thrillern Det okända (2000).

P O Qvist (2004)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?