Innehållsförteckning

Grundfakta

Regi
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

 Svensk regissör och manusförfattare. Född i Lomma, Skåne län. - Alexandra-Therese Keining föddes i skånska Lomma och efter filmutbildning i Los Angeles regisserade hon sin första långfilm Hot Dog redan som 26-åring. Därefter ville hon förkovra sig inom olika aspekter av filmskapande och jobbade bl.a. som regiassistent, manusförfattare och rollsättare under flera år innan hon 2011 regisserade sin andra film, Kyss mig. Filmen som skildrar lesbisk kärlek blev mycket...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

BeskrivningSvensk regissör och manusförfattare. Född i Lomma, Skåne län.

-

Alexandra-Therese Keining föddes i skånska Lomma och efter filmutbildning i Los Angeles regisserade hon sin första långfilm Hot Dog redan som 26-åring. Därefter ville hon förkovra sig inom olika aspekter av filmskapande och jobbade bl.a. som regiassistent, manusförfattare och rollsättare under flera år innan hon 2011 regisserade sin andra film, Kyss mig. Filmen som skildrar lesbisk kärlek blev mycket omtalad på grund av det ämnet och fick ett relativt gott mottagande av den svenska kritikerkåren. Även utomlands väckte filmen uppmärksamhet och Keining fick exempelvis motta priset för bästa genombrott vid en filmfestival i Los Angeles.

Martin Ohlsson (2013)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2017 Bästa regi Pojkarna
Festivalpris Los Angeles 2011 Kyss mig (bästa genombrott / Best Breakthrough, AFI LA Film Festival, USA)

Insatser

Regi
Manus
Idé
Producent
Foto
Rollsättare
Samarbetspartner

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?