Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (4 st)

Beskrivning

 Svensk-iransk journalist, regissör och producent. Född i Shiraz, Iran. -  Nahid Persson Sarvestani kom till Sverige efter iranska revolutionen 1979. Hennes dokumentärfilmer har vunnit flera priser på festivaler runt om i världen. Prostitution bakom slöjan (2004) blev nominerad till en internationell Emmy och vann även Guldbaggen för bästa dokumentär 2005. Andra uppmärksammade filmer är Fyra fruar och en man (2007) och Drottningen och jag (2009). Hennes självbiografi "Alltid i mitt hjärta" utkom 2011.


Relaterat

BeskrivningSvensk-iransk journalist, regissör och producent. Född i Shiraz, Iran.

Nahid Persson Sarvestani kom till Sverige efter iranska revolutionen 1979. Hennes dokumentärfilmer har vunnit flera priser på festivaler runt om i världen. Prostitution bakom slöjan (2004) blev nominerad till en internationell Emmy och vann även Guldbaggen för bästa dokumentär 2005. Andra uppmärksammade filmer är Fyra fruar och en man (2007) och Drottningen och jag (2009). Hennes självbiografi "Alltid i mitt hjärta" utkom 2011.

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?