Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

VD för Hasselblads Fotografiska AB 1908-18, VD Film AB Skandia 1918-1920, VD AB Svensk Filmindustri från 1920 till början av 1920-talet. Född i Uppland. Genomgick Konstakademin i Stockholm som landskapsmålare, idkade sedan konststudier i Amerika. Inträdde i USA 1896 på affärsbanan inom den fotografiska branschen, återvände 1902 till Sverige och övertog ledningen av Hasselblads fotografiska engrosaffär i Göteborg. Bosatte sig i början av 1920-talet i USA där han exploaterade de svenska filmerna, senare i Eastman Kodak Company och blev dess kontrollant i Europa, bosatte sig i...

Visa hela beskrivningen

Beskrivning

VD för Hasselblads Fotografiska AB 1908-18, VD Film AB Skandia 1918-1920, VD AB Svensk Filmindustri från 1920 till början av 1920-talet. Född i Uppland. Genomgick Konstakademin i Stockholm som landskapsmålare, idkade sedan konststudier i Amerika. Inträdde i USA 1896 på affärsbanan inom den fotografiska branschen, återvände 1902 till Sverige och övertog ledningen av Hasselblads fotografiska engrosaffär i Göteborg. Bosatte sig i början av 1920-talet i USA där han exploaterade de svenska filmerna, senare i Eastman Kodak Company och blev dess kontrollant i Europa, bosatte sig i Berlin och flyttade därefter till Stockholm. Intresserade George Eastman för den donation som resulterade i Eastmaninstitutet i Stockholm.

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?