Grundfakta

Media (1 st)

Regi
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare (film från 2004). Född Maria Margareta Blom i Täby.-Maria Blom har regisserat en rad teaterpjäser, bl.a. "Dr Kokos Kärlekslaboratorium" (1997) på Stockholm stadsteater och "Under hallonbusken" (2011) på Dramaten. Det stora filmgenombrottet kom med Masjävlar (2004) som blev en stor publikframgång och gav henne Guldbaggen för bästa regi. Blom har sedan dess regisserat Nina Frisk (2007) och Fishy (2008).


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare (film från 2004). Född Maria Margareta Blom i Täby.

-

Maria Blom har regisserat en rad teaterpjäser, bl.a. "Dr Kokos Kärlekslaboratorium" (1997) på Stockholm stadsteater och "Under hallonbusken" (2011) på Dramaten. Det stora filmgenombrottet kom med Masjävlar (2004) som blev en stor publikframgång och gav henne Guldbaggen för bästa regi. Blom har sedan dess regisserat Nina Frisk (2007) och Fishy (2008).

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2005 Bästa manuskript Masjävlar
Guldbaggenominerad Stockholm 2005 Bästa regi Masjävlar

Insatser

Regi
Manus
Röstregi
Manuskonsult
Övrig medarbetare

Förlaga

Författare

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?