Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Dokumentärfilmare, journalist. Född Bo Fredrik Sjökvist i Nyköping, Södermanland. Studerade teater på Ingesunds Folkhögskola 93-95 och arbetade efter det under en Period som skådespelare och regissör. Började i slutet av nittiotalet att arbeta med dokumentärfilm och har gjort ett flertal filmer för bland annat SVT, som till exempel När hjärnan styr kroppen och El Salama. Han är utbildad kulturprojektledare på kultverkstan i Göteborg och har sedan år 2000 arbetat åt Sveriges Radio där han bland annat har gjort dokumentärer, producerat...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Dokumentärfilmare, journalist. Född Bo Fredrik Sjökvist i Nyköping, Södermanland.

Studerade teater på Ingesunds Folkhögskola 93-95 och arbetade efter det under en Period som skådespelare och regissör. Började i slutet av nittiotalet att arbeta med dokumentärfilm och har gjort ett flertal filmer för bland annat SVT, som till exempel När hjärnan styr kroppen och El Salama. Han är utbildad kulturprojektledare på kultverkstan i Göteborg och har sedan år 2000 arbetat åt Sveriges Radio där han bland annat har gjort dokumentärer, producerat frågesport och gjort kultur- och samhällsreportage i P1, samt gjort Barnradio, skrivit krönikor och varit programledare i P3. Bo har kommit ut med boken "Bland strippor och fakirer" om den svenska marknadsvarietén, på Vertigo förlag.

 

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?