Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Manus
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare, komiker, revymakare och manusförfattare. Född Per Henrik Dorsin i Lidingö. Manuslinjen vid Institutet för högre TV-utbildning i Göteborg.-                                                          Henrik Dorsin har en bakgrund som medlem i teatergruppen Stockholms...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare, komiker, revymakare och manusförfattare. Född Per Henrik Dorsin i Lidingö. Manuslinjen vid Institutet för högre TV-utbildning i Göteborg.

-                                                         

Henrik Dorsin har en bakgrund som medlem i teatergruppen Stockholms blodbad och humorgruppen Grotesco. På scen har han medverkat i produktioner som "Sugar – I hetaste laget" (2009) och "Spamalot" (2011), båda på Oscarsteatern i Stockholm. Tillsammans med Rikard Ulvshammar skrev Dorsin manuset till Åsa-Nisse - wälkom to Knohult (Fredrik Boklund, 2011). Han har en av huvudrollerna i TV-serien Kontoret, baserad på den brittiska förlagan The Office.

2007 tilldelades han Povel Ramels Karamelodiktstipendium.

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2017 Bästa manliga biroll Flykten till framtiden
Stockholm 2016 Bästa manliga biroll Flocken

Insatser

Musikstycken

Textförfattare
Kompositör

Kontakta redaktionen

Saknar du några uppgifter om filmen eller är det något på den här sidan som inte är korrekt? Isåfall vill vi jättegärna veta om det.
Skriv några rader till oss på redaktionen så tar vi en titt på det.

Vad gäller det?