Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk skådespelare, komiker, revymakare och manusförfattare. Född Per Henrik Dorsin i Lidingö. Manuslinjen vid Institutet för högre TV-utbildning i Göteborg.-                                                          Henrik Dorsin har en bakgrund som medlem i teatergruppen Stockholms...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare, komiker, revymakare och manusförfattare. Född Per Henrik Dorsin i Lidingö. Manuslinjen vid Institutet för högre TV-utbildning i Göteborg.

-                                                         

Henrik Dorsin har en bakgrund som medlem i teatergruppen Stockholms blodbad och humorgruppen Grotesco. På scen har han medverkat i produktioner som "Sugar – I hetaste laget" (2009) och "Spamalot" (2011), båda på Oscarsteatern i Stockholm. Tillsammans med Rikard Ulvshammar skrev Dorsin manuset till Åsa-Nisse - wälkom to Knohult (Fredrik Boklund, 2011). Han har en av huvudrollerna i TV-serien Kontoret, baserad på den brittiska förlagan The Office.

2007 tilldelades han Povel Ramels Karamelodiktstipendium.

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2017 Bästa manliga biroll Flykten till framtiden
Stockholm 2016 Bästa manliga biroll Flocken

Insatser

Musikstycken

Textförfattare
Kompositör

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?