Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk skådespelare.-Lina Leandersson såväl debuterade som slog igenom stort när hon som 13-åring gestaltade vampyren Eli i Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in (2008). Filmen, som baserades på John Ajvide Lindqvists roman, blev en stor succé och den belönades exempelvis med fem guldbaggar 2009 samt med utmärkelsen bästa film vid Tribeca Film Festival. Hon har därefter bl.a. spelat en av huvudrollerna i Sofia Norlins debutfilm Ömheten (2013).Martin Ohlsson (2013)


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare.

-

Lina Leandersson såväl debuterade som slog igenom stort när hon som 13-åring gestaltade vampyren Eli i Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in (2008). Filmen, som baserades på John Ajvide Lindqvists roman, blev en stor succé och den belönades exempelvis med fem guldbaggar 2009 samt med utmärkelsen bästa film vid Tribeca Film Festival. Hon har därefter bl.a. spelat en av huvudrollerna i Sofia Norlins debutfilm Ömheten (2013).

Martin Ohlsson (2013)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?