Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk konstnär och regissör. Född i Jönköping. Utbildning vid Konstfack i Stockholm 1994-1999.-Johanna Billing har efter examen från Konstfack varit aktiv som konstnär med ett flertal utställningar runt om i världen. Flera av hennes kortfilmer kan ses som ett utforskande av specifika kollektiva händelser. Magical World (2005) dokumenterar hur en skolklass i Zagreb ger sig i kast med att sjunga en soullåt från 1960-talet. I This Is How We Walk on the Moon (2007) lär sig en grupp människor att segla vid kusten utanför Edinburgh. Musik har ofta...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk konstnär och regissör. Född i Jönköping. Utbildning vid Konstfack i Stockholm 1994-1999.

-

Johanna Billing har efter examen från Konstfack varit aktiv som konstnär med ett flertal utställningar runt om i världen. Flera av hennes kortfilmer kan ses som ett utforskande av specifika kollektiva händelser. Magical World (2005) dokumenterar hur en skolklass i Zagreb ger sig i kast med att sjunga en soullåt från 1960-talet. I This Is How We Walk on the Moon (2007) lär sig en grupp människor att segla vid kusten utanför Edinburgh. Musik har ofta en central plats i hennes filmer. Tillsammans med sin bror Anders Billing driver hon skivbolaget Make It Happen.

2007 visade Uppsala Internationella Kortfilmfestival en retrospektiv med Billings filmer.

Erik Önnevall (2012)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?