Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Roll
Sångare
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare. Teaterstudier i New York och Stockholm. Dotter till skådespelaren Leon Vitali och kostymören Kersti Vitali.-Vera Vitali filmdebuterade i De ofrivilliga (Ruben Östlund, 2008) och har sedan medverkat i bl.a. Puss (Johan Kling, 2010), Cornelis (Amir Chamdin, 2010) och kortfilmen Girl (Fijona Jonuzi, 2011). Hon spelade huvudrollen i TV-serien Hinsehäxan (2012).På scen har Vitali medverkat i uppsättningen av "Bageriet" (Lars Rudolfsson, 2007) på Orionteatern i Stockholm. Våren 2009 åkte hon på turné med...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Teaterstudier i New York och Stockholm. Dotter till skådespelaren Leon Vitali och kostymören Kersti Vitali.

-

Vera Vitali filmdebuterade i De ofrivilliga (Ruben Östlund, 2008) och har sedan medverkat i bl.a. Puss (Johan Kling, 2010), Cornelis (Amir Chamdin, 2010) och kortfilmen Girl (Fijona Jonuzi, 2011). Hon spelade huvudrollen i TV-serien Hinsehäxan (2012).

På scen har Vitali medverkat i uppsättningen av "Bageriet" (Lars Rudolfsson, 2007) på Orionteatern i Stockholm. Våren 2009 åkte hon på turné med Riksteatern och den egna föreställningen "Vilja vara Vera Vitali".

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2015 Bästa kvinnliga huvudroll Min så kallade pappa

Insatser

Musikstycken

Framförs av

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?