Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (4 st)

Roll
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, skådespelare och manusförfattare. Född i Göteborg, Västra Götaland. -Fanni Metelius är uppvuxen i Göteborg. Hon har utbildat sig på flertalet skolor som Fridhems folkhögskola, Broby grafiska utbildning och filmregi vid Göteborgs universitet. Under sin studieperiod jobbade hon i filmproduktioner som Jag vill ha allt (Maria Eriksson, 2012) och Vi är bäst! (Lukas Moodysson, 2013). Hon producerade, skrev och regisserade även kortfilmerna Maskros...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, skådespelare och manusförfattare. Född i Göteborg, Västra Götaland.

-

Fanni Metelius är uppvuxen i Göteborg. Hon har utbildat sig på flertalet skolor som Fridhems folkhögskola, Broby grafiska utbildning och filmregi vid Göteborgs universitet. Under sin studieperiod jobbade hon i filmproduktioner som Jag vill ha allt (Maria Eriksson, 2012) och Vi är bäst! (Lukas Moodysson, 2013). Hon producerade, skrev och regisserade även kortfilmerna Maskros (2010) och Du slickar mig aldrig (2015). Skådespelardebuten på den vita duken gjorde hon som dottern Fanny i Turist (Ruben Östlund, 2014), för vilken hon nominerades för bästa kvinnliga biroll på guldbaggegalan. Metelius har utmärkt sig inom filmområdet och fått flera stipendium för sitt arbete, däribland Anna-priset, Kurt Linder- och Bo Widerbergs stipendium. Hennes första långfilm Hjärtat (2018) skrev och regisserade hon. Filmen fick internationell uppmärksamhet och hon fick juryns hederspris för bästa regissör på Riviera International Film Festival. 

Elsa Forsman (2021)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2015 Bästa kvinnliga biroll Turist

Insatser

Regi
Manus
Producent
Klippning
Roll
Regiassistent
Scripta
Produktionsassistent
C-foto
Stillbildsfoto

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?