Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Tack till
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Johanna Maria Berglund i Hägersten, Stockholm.-Johanna Sällström gjorde professionell scendebut 1989 på Hudiksvallsteatern i "En midsommarnattsdröm". Hon gick teaterlinjen på Södra Latin och spelade därefter på Sörmlands länsteater. Hon fick en mindre roll i TV-serien Bert (1994). En större roll som tonårsdotter med problem fick hon i TV-serien Tre Kronor (1996-97) och där fick hon sitt publika genombrott. Än mer uppmärksammad blev hon för sin roll i dramat Under ytan (Daniel...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Johanna Maria Berglund i Hägersten, Stockholm.

-

Johanna Sällström gjorde professionell scendebut 1989 på Hudiksvallsteatern i "En midsommarnattsdröm". Hon gick teaterlinjen på Södra Latin och spelade därefter på Sörmlands länsteater. Hon fick en mindre roll i TV-serien Bert (1994). En större roll som tonårsdotter med problem fick hon i TV-serien Tre Kronor (1996-97) och där fick hon sitt publika genombrott. Än mer uppmärksammad blev hon för sin roll i dramat Under ytan (Daniel Fridell, 1997) en roll som gav henne en Guldbagge (bästa kvinnliga huvudroll). Hon spelade också med framgång utpräglat komiska roller bl.a. som den diaboliska skolsystern i TV-serien En klass för sig (2000).

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 1998 Bästa skådespelerska Under ytan

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?