Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 2011). -Linda Molin har under 2010-talet etablerat sig som en av Sveriges mest lovande skådespelare. Men trots att hon gick i en teaterklass på högstadiet hade hon inga större ambitioner om att bli skådespelare utan halkade in i branschen en aning slumpartat. För att tjäna ihop lite pengar inför en kommande tågluff anmälde sig Molin och en väninna till en statistförmedling. Ett tag senare hörde en castingansvarig av sig till Molin som gick till provfilmningen i tron om att det var en statistroll det rörde sig om. Det...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 2011).

-

Linda Molin har under 2010-talet etablerat sig som en av Sveriges mest lovande skådespelare. Men trots att hon gick i en teaterklass på högstadiet hade hon inga större ambitioner om att bli skådespelare utan halkade in i branschen en aning slumpartat. För att tjäna ihop lite pengar inför en kommande tågluff anmälde sig Molin och en väninna till en statistförmedling. Ett tag senare hörde en castingansvarig av sig till Molin som gick till provfilmningen i tron om att det var en statistroll det rörde sig om. Det skulle dock visa sig att det i själva verket handlade om en huvudroll och efter ytterligare ett par lyckade provfilmningar hade Molin landat rollen som Cassandra i Apflickorna (Lisa Aschan, 2011). Filmen hyllades stort och Molin fick året därpå chansen att spela en ny huvudroll i Andreas Öhmans Bitchkram (2012),en insats som såväl gav henne i en Guldbaggenominering för bästa kvinnliga huvudroll som utmärkelsen Rising Star vid Stockholms Filmfestival 2012.

Martin Ohlsson (2013)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2013 Bästa kvinnliga huvudroll Bitchkram

Insatser

Roll

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?