Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Norsk skådespelare. Född i Oslo.-Lisa Loven Kongsli fick sin skådespelarutbildning vid Lee Strasberg Theatre and Film Institute i New York City och Los Angeles. Hon filmdebuterade 2008 och har därefter haft en rad roller inom film, TV och teater hemma i Norge. För den svenska biopubliken fick hon ett stort genombrott som Ebba i Ruben Östlunds Turist (2014), en insats som hyllades av svenska filmkritiker och som även gav henne en Guldbaggenominering i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll.Martin...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Norsk skådespelare. Född i Oslo.

-

Lisa Loven Kongsli fick sin skådespelarutbildning vid Lee Strasberg Theatre and Film Institute i New York City och Los Angeles. Hon filmdebuterade 2008 och har därefter haft en rad roller inom film, TV och teater hemma i Norge. För den svenska biopubliken fick hon ett stort genombrott som Ebba i Ruben Östlunds Turist (2014), en insats som hyllades av svenska filmkritiker och som även gav henne en Guldbaggenominering i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll.

Martin Ohlsson (2015)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2015 Bästa kvinnliga huvudroll Turist

Insatser

Roll

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?