Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk biografföreståndare, handelresande och svensk konsul i Salvador. Född i Stockholm. Regissör, manusförfattare (filmer 1908).-Erik Dahlberg föddes i S:t Nicolai församling i Stockholm den 21 juni 1880. Fadern Gustaf Dahlberg var typograf och modern hette Alina Karolina Lindström. Erik började sin yrkesverksamhet inom bok- och tidningstryckeribranschen. Han var en tid resande för ett pappersbruk och startade 1916 en egen firma för försäljning av maskiner och papper för grafisk industri. I unga år studerade han musik och sång. Han skrev...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk biografföreståndare, handelresande och svensk konsul i Salvador. Född i Stockholm. Regissör, manusförfattare (filmer 1908).

-

Erik Dahlberg föddes i S:t Nicolai församling i Stockholm den 21 juni 1880. Fadern Gustaf Dahlberg var typograf och modern hette Alina Karolina Lindström. Erik började sin yrkesverksamhet inom bok- och tidningstryckeribranschen. Han var en tid resande för ett pappersbruk och startade 1916 en egen firma för försäljning av maskiner och papper för grafisk industri. I unga år studerade han musik och sång. Han skrev manuskript till filmen Gustaf III och Bellman och var också filmens regissör. Han stödde konsertverksamheten i Nationalmuseum. 1935 utsågs han till generalkonsul för El Salvador. Dahlberg dog den 4 januari 1950 och jordfästes i Engelbrektskyrkan tio dagar senare.

Carl-Uno Sjöblom (2011)

Insatser

Grupper

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?